>

неделя, 27 декември 2015 г.

First Aid Beauty (FAB) Cleanse and Exfoliate / Face Clenser and Facial Radiance Pads

Здравейте!

Ако ме следите в Инстаграм, то сте видели този сет, който наскоро получих. Днес реших да се включа с малко впечатления от двата продукта в малък размер в него - почистващият гел и ексфолиращи тампони на First Aid Beauty - FAB.


Ако не познавате марката, тя е съсредоточена във възможно най-изчистената откъм агресивни химикали козметика, подходяща за най-чувствителната кожа.Тя се прави под ръководството на доктор Робърт Бука - дерматолог, съчетавайки природа и наука в едно, с възможно най-чистите, безопасни и ефективни съставки. Марката доставя първа помощ на нуждаещата се кожа, оттам и името -  тя съчетава най-ефективните в медицината вещества със стандартите в бюти индустрията за една здрава кожа, под формата на луксозна грижа. Специализирана е в определени кожни проблеми (сухота, алергичност, чувствителност, акне, екзема, зачервявания, дерматит, стареене, фоточувствителност), като откъм съставки, философията на марката е да не влагат вещества, които не са нужни на кожата и не дават най-добрите резултати. Продуктите им са подходящи за всички - мъже, жени, деца на възраст от 0 до 99 г. Марката не тества върху животни, като също така е без животински деривати, алергени и силни химикали. 


Почистващият гел идва в размер 56,7 грама (оригинален: 140 гр. - около 40 лв.), като е подходящ за път и супер икономичен. Прави обилна и лека пяна, която почиства лицето перфектно. Текстурата е перлена, точеща се, няма никакъв аромат.


Напомня на почистващите продукти на Шисейдо, които обаче оставят хидратиращ слой, докато тук имате просто почистване. Не ми дразни нито очите, нито кожата - аз винаги измивам и зоната под очите, затова е важно какво използвам. 
Съдържа алое, палмови пенители, алантоин и няколко растителни екстракта.


За да съм честен, поръчах сета заради 10те ексфолиращи тампона. Това са напоени падчета, които са с малка доза киселини, които са подходящи за най-чувствителната и нетолерантна кожа, като дори могат да се ползват ежедневно, два пъти на ден. 
Съдържат алое, млечна и гликолова киселина, краставица, хиалуронова киселина, цитрусови киселини, амла, чай и всякакви други екстракти. 
Аз направих курс от 10 дни, тъй като това е малка опаковка със само 10 (оригиналната съдържа 60 тампона, цената е около 60-70 лв.)
Отново нямат аромат на нищо, изглеждат така:


Напоени са дотолкова, че един да стигне за цялото лице, шията и деколтето. 
Супер меки са като действие, не се усещат - една вечер нанесох дори след бръснене, за да проверя толкова пък ли са толерантни наистина - имаше само леко пощипване за секунди и това е. Нито зачервяване, нито нищо. След 10 дневно ползване, кожата ми е видимо озарена. Тъй като продукта не съдържа алкохол, кожата не се бели, нито се изсушава. Това е най-хубавото - заради малкият процент киселина и неналичието на алкохол, получавате ефект без странични проблеми. Кожата ви остава в страхотна форма, като е по-озарена, видимо тена е избистрен и не се отделя толкова мазнина. Ако страдате от акне и търсите силен продукт, определено това не е решението за вас (марката предлага отделни тампони за такава кожа), но ако търсите нежно обновяване на кожата, без каквито и да е агресивни последици, сега е момента да се замислите.
Нанесени, тампоните оставят лек филм върху кожата, но това е заради алоето, което хидратира кожата. Спокойно може да пропуснете грижата след това - аз така и правих, нанасях на измито, чисто лице, след което не слагах нищо, за да не преча на съставките. За слънцезащитата - не е споменато да се ползва, но аз използвах такава.
Като действие мога да сравня до някаква степен с нещо, което също имам - La Weekend на Chanel - серум, който се използва през двата почивни дни в седмицата, като съдържа киселини, които обновяват кожата, само че той е доста ароматизиран и не толкова изчистен, но пък е също толкова мек като действие. 

Сетът ми излезе около 20 лв., като си заслужава на 100%, тъй като пробвате продукти на марката, които хич не са евтини. Има комплекти с други разновидности, като в България съм ги виждал в сайта на Ели, което е супер, ако не ви се поръчва от  USA или UK. Сега виждам, че освен сетове, се предлагат и всички продукти на марката в сайта, което е супер.

2 коментара:

  1. Интересно звучи!!! Слагам го някъде за to-try, защото сега съм на 3те стъпки на Clinique.

    Пускаш много интересни публикации с продукти за които никой друг не пише!!! Продължавай в същия дух!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз хич не харесвам стъпките на Клиника... Иначе ти благодаря, опитвам се да пускам ревюта на неща, които не са особено познати, защото това е в крайна сметка идеята на блоговете - да сме полезни!

      Изтриване