>

неделя, 26 юни 2016 г.

Здраве Актив / Шампоан "Хума"*

Здравейте!

Когато бях в производствената част на "Арома" (клик), едно от нещата, с което успях да се запозная беше последния шампоан тогава, който "Здраве" лансираха. Шампоанът с хума и три-активен комплекс е дълбоко почистващ, създаден против пърхот и при мазен скалп.
Ако ме четете знаете, че имах проблеми с пърхота, които успях да овладея. Освен това, скалпа ми не е от най-спокойните, затова този шампоан беше по описание като създаден за мен в онзи момент.


Идва в удобна опаковка (200 мл. с цена около 4 лв.). консистенцията не е нито прекалено течна, нито прекалено гъста, като се пени добре. Има силен аромат, който е приятно сладникав, но свеж и остава след измиване.
Съдържа като основна съставка хума - на това се дължи й цвета на самия шампоан. Каолинът е най-фината бяла хума, която е много богата на цинк и магнезий.  Оказва благоприятно действие върху мазния тип коса, затова често се влага в такива продукти (освен това е много добро средство срещу косопад, защото прави косата здрава й жива).
Три-активният комплекс го прави подходящ дори при много упорит пърхот, а това потвърждават изследванията върху мъже и жени в Institut d’Expertise Clinique France.
Цинк пиритион е най-често използван в продукти против пърхот и себореен дерматит, защото има антибактериално, противогъбично и успокояващо сърбежа действие. Tridecyl salicylate има меко ексфолилиращо действие, което кара пърхота да пада, без да наранява и дразни кожата на главата. Пантенолът пък е силно успокояващ, намалява дразненето и дискомфорта и оставя чувство на облекчение.
Именно трите активни съставки гарантират  100% намаляване на пърхота още след първата употреба.


Цветът на шампоана на фона на чист каолин на прах
За разлика от обикновен шампоан, с този се процедира като с терапевтичните - оставя се за няколко минути след разпенване (2-3 минути), за да проникнат активните съставки, след което се измива. Добре е да ползвате шампоана не повече от 3-4 пъти седмично, но въпреки това е подходящ за честа употреба. Лично аз измивам веднъж повърхностно, след това нанасям втори път и оставям за около 2 минутки, след което изплаквам. Косата след това се чувства еластична, приятно жилава и здрава, чиста, но не премита или скърцаща. Именно този момент е много важен, тъй като усещането върху скалпа е много важното за всеки с проблем . Самият шампоан овлажнява и се грижи за кожата на главата, което смятам за изключително важно. Не съм имал белене, сърбеж или някаква негативна реакция, което говори колко е нежен при проблеми със скалпа, макар и високо концентриран на активни съставки.


Пърхотът намалява още след първото измиване, тъй като голяма част наистина пада, благодарение на ексфолиращото действие. Сърбежът е успокоен, а косата на пипане се чувства по-здрава и "жилава". В дългосрочен план се отразява отлично върху проблемите на скалпа, а за цената си определено заслужава да се пробва.

Няма коментари:

Публикуване на коментар