>

понеделник, 8 август 2016 г.

Clarins Daily Energizer Cleansing Gel

Здравейте!
Продължаваме серията понеделнишки постове отново с почистващ гел - и сега е време за обичайната част, когато пиша за "гел":
Не обичам почистващи гелове, душ-гелове и всичко, което е гел - казвам ви го всеки път, когато пиша за някакъв гел, знам, но... Винаги оставят лепкав слой, хлъзгаво или непочистено усещане след измиване, което ненавиждам.

Енергизиращият почистващ гел на Clarins с моринга е добро събуждащо средство. Оранжев, с аромат на моринга, който не е нищо особено. Той е доста добро бюджетно попадение от по-високия клас, тъй като опаковка от него струва 26 лв. - колкото аптечните марки, а и на намаление може да го вземете за под 20 лв., което за такъв клас козметика е попадение.
По-специалното в него е, че неутрализира ефекта на твърдата вода върху кожата и я предпазва от изсушаване дори най-чувствителната кожа - именно заради това го взех.


Почистващият гел се пени една идея повече от този на Ланкастър, за който четохте, но пък аромата му не е нищо особено,  изобщо не е събуждащ или нещо уоу. Бързо ми омръзва и честно казано не ми в по вкуса.
Текстурата му е гъста и прозрачна. Докато го нанасяте на лицето, оставя слой върху кожата, който всъщност предпазва от твърдата вода и  изсушаващия й ефект. Той се измива напълно и остава кожата мека, хидратирана, без лепкавост. Определено е за хора с по-суха кожа, предпочитащи нежно измиване и най-подходящ през по-студените месеци.
Това харесах в него в началото, когато го взех още миналата година - кожата след него е толкова мека, нежна, гладка... за зимния сезон беше върха и ми беше тотален любимец. Сега - лятoто, когато кожата ми произвежда повече себум и не е толкова суха, а и нося слънцезащита, определено не е особено подходящ (не е достатъчно агресивен), затова го ползвам главно сутрин.
За зимата ми беше незаменим, тъй като наистина не изсушава и пази кожата, а и я остава кадифено мека.

Като съдържание е много обикновен, с добавени само 2 сктракта - моринга и сапунария, както и салицилова киселина.
От марката препоръчват сутрин да го изплаквате със студена вода (за освежаващ и събуждащ ефект), а вечер - с топла.


 Опаковката от 75 мл. е супер икономична, тъй като е нужно количество, по-малко дори от грахово зърно - както казах, пени се добре и обилно. Годността след отваряне също е плюс, тъй като е 18 месеца.
Може да намерите навсякъде, където се предлага марката - бутици и магазини за селективни козметика.

Няма коментари:

Публикуване на коментар