>

четвъртък, 22 септември 2016 г.

Dior Hydra Life / Pro-Youth Sorbet Creme

Здравейте,

днес официално казваме "добре дошла" на астрономическата есен... а съдейки по времето в София, май тя наистина е тук с пълна сила. Вече ви споделих, че с началото на всеки нов сезон, обновявам грижата за кожата си. Днес е време да поговорим за хидратация - най-важното, на което залагам през студените месеци. Кожата губи повече влага, дехидратира се, подложена е на стресови фактори като вятър, студ, резки промени в температурата... затова ви трябва нещо, което да я поддържа жива и свежа. Това нещо за мен е най, най, най-любимият ми хидратираnт- сорбе-крема от серията Hydra Life на Диор. Ако мога да посоча най-добрия хидратант за лице в личната ми класация - определено ще е той!


Линията е подходяща за всяка възраст и доставя две от най-важните изисквания за мен - глобална хидратация и комплекс против умора. С други думи - двете основни нужди на кожата ми. Тайната, която го прави повече от овлажнител, е открита в градините на Диор. Кожата с него е напълно хидратирана, без следи от умора, с подобрена еластичност, с по-свеж и младежки вид

Предлага се в две версии - сорбе крем за нормална/комбинирана кожа и копринен крем за нормална/суха кожа. За да съм честен, втората версия е подходящата за моята кожа и на него разчитам през зимата. Сорбето обаче взимам за втори път, тъй като текстурата е нещото, което го прави по-специален.


Опаковката идва в целуфаново фолио и отделно с предпазно фолио и капаче на бурканчето - тройна защита. Има и шпатулка-лъжичка, с която не ви се налага да бъркате с пръсти в продукта. Сорбето е поместено в масивно стъклено бурканче.
Текстурата му е лека и пухкава, точно тип "сорбе". На моята кожа е една идея по-лек, но както казах, това е търсен ефект. Върху лицето, сорбе версията се... разтапя. Да, разтапя се - онзи луксозен melting ефект, сякаш се топи масло, което оставя кожата супер мекичка. Предимството в тази версия е, че след нанасяне, тя попива мигновено и оставя кожата като кадифе. Именно този кадифен ефект ми харесва в сорбе-крема, тъй като кожата се чувства мека, хидратирана, освежена, по-еластична и пълна с живот. Макар да е по-леката версия за моята кожа, тя доставя достатъчно хидратация и кожата ми не се изсушава. Получавате богата хидратация в ефирно, леко и попиващо за секунди сорбе. Подходящ както за топли дни, така и за по-студени.
По-богатата версия предпочитам за зимата, защото дава plump ефект и е с доста по-богата текстура, която пази кожата в най-студените зимни дни. Отново е разкош и се усеща като коприна.


Тайната на сорбето се дължи на екстракти от градините на Диор. Центелата (познато още като готу-кола) е растение, което е познато в традиционната медицина с анти-стрес и пречистващите си свойства. Вложен в овлажнителя, този екстракт действа като стимулира производството на колаген в клетките и поддържа кожата свежа в условия на стрес.
Добавен е слез, който ревитализира и подобрява текстурата на кожата. Има чудесни овлажняваши свойства, способни да подхранят и най-грубата кожа, като също успокоява чувствителната кожа и действа противовъзпалително.
Екстракт от динка засилва естествените защитни механизми на кожата. То е познато със свойството си да задържа вода, а екстракта от него е пълен с витамин С и танини.


Тези растителни екстракти насищат клетките с вода, която достига до най-дълбоките слоеве на кожата и я съживява. По този начин, генерираната вода достига и до повърхностите слоеве на кожата като поток, който премахва сухите и фини линии, следите от дехидратация и кожата изглежда свежа и пълна с живот.

В сорбето са добавени й два вида хиалуронова киселина и витамин Е.
Подобно на състава, ароматът му също е флорален и свеж.

Дали препоръчвам - за да повторя и потретя покупка на крем за лице - определено!
Линията ще намерите във всички вериги и бутици за селективна козметика, а ако още не сте пробвали този легендарен крем, то вземете си тестер! Цената на 50 мл. е 114 лв. и според мен е добра инвестиция за грижа, която наистина върши работа и кара кожата да се чувства добре.

Няма коментари:

Публикуване на коментар