>

понеделник, 19 септември 2016 г.

Lush "Rub Rub Rub" Shower Scrub*

Hello!

Rub rub rub, three men in a tub” - не точно, но със сигурност сте чували за него – душ-ексфолиант на Лъш с морска сол „Rub Rub Rub“. Ако трябва да покажа един от любимите ми ексфолианти – това определено ще е той!


Rub Rub Rub е душ-ексофлиант, който може да се ползва по цели три начина – като душ-гел, като скраб за тяло (включително стъпала и ръце) и като.. скраб за коса. Да, коса!
Текстурата му е приятно гъста – той е подобен на олио-ексфолиант. Смес от масла и наситена фина морска сол – идеална консистенция, с която се борави лесно и приятно. Частиците не са нито едри, нито дребни, и превръщат ексфолирането в удоволствие! Маслата почистват порите и улесняват плъзгането и ексфолиращия процес, оставяйки кожата мека и подхранена. Солта освен ексфолиращо, действа почистващо и дезинфекциращо на кожата.


Ароматът идва от добавени етерични масла. Марката го описва като „магичен“, съблазнителен както за мъже, така и за жени. Ухае на мимоза, цитруси (портокал и лимон) и жасмин. Балансирано остър и много, много приятен! Ухае на море, на чисто, на вълни.. точно като цвета на продукта – ухае синьо.


Освен фина морска сол, която е основна съставка, в него са добавени пресен лимонов сок (който може да видите утаен понякога), запарка от жасмин и лимоново масло. Етеричните масла от мимоза, портокал и жасмин ароматизират по изцяло естествен начин, което гарантира трайността на аромата след къпане. Всъщност маслената текстура се дължи именно на тях – няма други добавени масла, освен етеричните.


Как се изполва?

Като душ-гел може да го разпените под душа, под течаща вода. Да, той се разпенва при допир с вода – така обаче според мен се губи истинският му ефект. Въпреки това, ако търсите много нежно ексфолиране или продукт за маслена баня, би бил добър вариант.

Аз не го ползвам така, а като истински ексфолиант – взимам шепа от продукта и започвам процедурата да rub, rub, rub-вам по цялото тяло, но не под течаща вода, за да не се пени. Масажирам до пълно разтапяне на солта, която е достатъчно нежна, за да не нарани кожата, но и достатъчно ефикасна, за да ексфолира качествено. Не се разтапя бързо и прави ексофлирането приятно и ефикасно. При измиване можете да усетите маслата, а кожата след това е мека, подхранена и гладка. Не остава неприятен мазен филм, а само усещането за чиста и мека кожа.

За коса – очудихте се, нали?! Доста професионални марки вече пуснаха ексфолианти за скалп/коса, тъй като се оказа доста необходим продукт. Този не е точно такъв – идеята е да се измие с него косата, а НЕ да търкате скалпа си. Освен маслата, които ще подхванят косата ви, солта ще придаде обем и.. вълни. Морското синьо ще ви зареди както с плажно настроение, така и с плажни къдрици. Ако спреят ви за морски къдрици не работи – опитайте го! Въпреки това, солта ще омекоти кожата на скалпа ви, така че не се плашете да поработите и там!


Опаковка от 330 г., които стигат за доста време ако го ползвате 1-2 седмично, струват  25,90 лв. В предвид по-голямото количество, натуралните съставки, рециклирана опаковка и това, че е ръчно направен и веган, цената му ми се струва поносима. Може да намерите в магазините на марката, а последния, който си взех беше направен буквално преди дни – разкош е да се къпеш с нещо толкова прясно!

Няма коментари:

Публикуване на коментар