>

сряда, 19 октомври 2016 г.

Avon / Anew Clinical Advanced Resurfacing Peel

Здравейте,

Есента настъпи,  а съдейки по времето навън - зимата приближава (аз вече съм с шалове/шапки, Вие?).. В студения сезон една грижа става възможна - това са пилинг продуктите с киселини. Есента и зимата са най-благоприятните сезони за този тип продукт, затова тази година дори не чаках, а вече успях да пробвам един от новите подобни продукти на пазара. Той е на Avon, от серията Anew Clinical и представлява реконструиращ пилинг, под формата на напоени тампони.


Идват двойно запечатани - и опаковката, и кутийката. Една кутийка съдържа 30 тампона, които са достатъчни за едномесечен курс - нанасят се сутрин или вечер. Препоръчвам употреба вечер, в никакъв случаи не бих го направил сутрин, макар да нося слънцезащита с 50+ фактор. Слънцезащитният продукт е задължителен през цялото време на ползване и 5 дни след спиране на употребата им.
Нанася се на чиста кожа след или вместо тоника, оставя се да попие малко и се продължава с обикновената грижа.


Съдържа 10% гликолова киселина - основната съставка, заедно с още 4 вида киселини - хиалуронова, тререфтална, оксалова и салицилова. Киселините действат като нежно премахват най-горния слой на кожата и мъртвите клетки - в ниска концентрация, това става без дискомфорт. Професионална формула, която е подходяща за домашна употреба и при правилно ползване е напълно безопасна . Бори се срещу признаци на стареене, пигментация, белези, слънчеви петна и бръчки, като подобрява текстурата на кожата, почиства я и прави тена равномерен.


Съдържа алкохол, който е единственото, което не харесвам в продукта, но въпреки това не изсушава.Освен 5 киселини, във формулата са добавени мед, алое, пшеничен зародиш, екстракти от краставица, лайка, гъби шейтаки, камелия, корал, ананас и папая (последните две с пилинг действие). Трябва да кажа, че съм впечатлен от професионалния състав.
Сега идва и действието...


Това е може би най-нежният, но в същото време НАЙ-ЕФЕКТИВНИЯТ пилинг продукт, който съм ползвал.  Нанася се лесно, не щипе и не дразни кожата. Сякаш нанасям тоник - няма негативни последици за кожата и дискомфорт. Усеща се леко лепкаво на кожата, заради хидратиращия мед в състава, но попива и не е неприятно. Няма мирис (лека алкохолна и химична нотка), а самите тампони са достатъчно напоени, но не прекалено. Една идея по-малки са, но въпреки това са удобни и лесни за употреба.
След пилинга нанасям обикновена грижа, която се състои в крем и нощна маска.
Сутринта след нанасянето на пилинга, кожата е точно обновена - мека, текстурата е по-равна, мега гладка и тена е сиянен, а не сивкав. Наистина професионален ефект с никакъв, ама никакъв дискомфорт за кожата. Не изсушава, не дразни, не щипе, не зачервява... видях само положителни ефекти от него!
Ефектите си личат след първите 2-3 тампона, т.е. не е нужно задължително да използвате всички един след друг, в рамките на месец. Срокът им след отваряне е 1 година, така че може да си оставите  дори за следващ сезон (не изветряват/изсъхват, споко). Разбира се, пълният курс доставя най-добри резултати.


Слънцезащитата е не по-малко важна през целия процеc, затова споделям отново - не я забравяйте!
Освен със страхотен ефект, пилинга има и страхотна цена - една опаковка струва около 15 лв. и можете да намерите при вашия дистрибутор. Определено препоръчвам за почитателите на пилинга и за мен е страхотно средство за обновяване на кожата в домашна употреба, неинвазивно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар