>

четвъртък, 13 октомври 2016 г.

Shiseido Cleansing Massage Brush

Здравейте,

Джаджите за лице станахa все по-популярни през последните години. Четките за почистване на лице са вече ежедневие и почти всеки бранд има своя. Аз обаче мисля традиционно от тази гледна точка и нещото, което ще ви покажа днес е именно такова - традиционно, особено за източните бюти ритуали. В него няма батерии, не изисква зареждане, няма нито сложна механика, нито пазарна иновативност. Има нещо повече - традиционно качество и ефективност, което малко продукти постигат. Това е почистващата четка за масаж на Шисейдо.


Останах верен на тази четка и е едно от най-приятните приспособления, които имам. 
Представлява... четка..... с удобна дръжка, идваща с поставка - удобна за поставяне навсякъде, и дори закачане в банята. 
Направена е традиционно за Изтока и бюти ритуалите там -  механична четка, чиято идея е да масажира и не тя да почисти кожата, а да засили почистващото действие за пяната, която ползвате. Да, идеята й е да усили свойствата на почистващия продукт, да осигури масаж на кожата, да подобри микроциркулацията и нежно да премахне мъртвата кожа.


Най-специалното в тази четка са влакната й. Те са толкова меки, че ако трябва да направя асоциация, вероятно ще кажа, че са меки като облак. Защо като облак?! Толкова са меки, че не е реално и може само да си го представите. Усещането, което дават влакната върху кожата е невероятно. Масажират и почти не се усещат - меки, щадящи и правейки почистващия ритуал удоволствие. Освен ергономичната и удобна дръжка, влакната и главата следват контура на лицето и се работи лесно и приятно с тях. Върху главата има поставени и силиконови възглавнички, които масажират допълнително.


Сега някой ще си каже - "Ама с толкова меки влакна как ще почисти кожата добре...?!". Повярвайте, прави го до степен, че мога да сравня почистването с тази четка с това на Clarisonic. Кожата остава перфектно чиста, много мека и гладка до съвършенство. Цялото почистване не се усеща от кожата - четката просто гали кожата и прави блажен масаж. Резултатът обаче не е просто галене, а перфектно почистена кожа и мега чисти пори! 
Както казах, всичко това се дължи на свойството й да засили ефекта на почистващия продукт. Това става най-добре (и препоръчително) с типичните източни пяни, които са под формата на гъст крем и тя ги разпенва. Може да направи такава пяна, че чак да образува облаци от нея, тип пяна за вана. Ако нямате такъв вид източен cleanser, то го направете с почистващ пенещ се крем. Почистващ гел и друг вид продукти НЕ са подходящи. Продуктът, който използвате е не по-малко важен и именно с него четката работи така добре, затова не го пренебрегвайте.  Аз я използвам с почистващата пяна от Ibuki  на марката или с пяната Perfect Whip на Senka (дрогериен бранд на Шисейдо).
Ако търсите традиционно почистване, не харесвате електрически четки и искате перфектно чиста кожа, без агресивно почистване, то тази галеща кожата четка ще свърши това.


Как използвам? Слагам малко количество от почистващия продукт върху дланта си, намокрям четката и разпенвам пак върху дланта. След това започвам почистването на лицето с помощта на четката, масажирам 2-3 минути, а тя продължава да прави пяна. Отмивам и ... воала! Чиста, мека и гладка кожа, отпушени пори и освежен тен.


Четката може да намерите в бутиците и магазините за селективна козметика. Подходяща е за всеки тип кожа. Цената й е 59 лв. Подобна четка имат и Sisley, но както си говорех с консултант на марката веднъж, почитателите на тази на Shiseido винаги се връщат към нея, а тези на Sisley, ако я опитат, се ориентират към нея. Дали си заслужава - определено! Отидете, почуствайте я и си представете това усещане върху лицето ви. Ще ви хареса! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар