>

сряда, 23 ноември 2016 г.

Здраве Мама / Масло за тяло *

Здравейте,

Знам какво си помислихте като прочетохте заглавието... не, не съм бременен и когато последно проверявах това не беше възможно за нашия пол, но знае ли човек... Всъщност това е втората публикация на тема "продукти, с които се справям със сухотата". Маслото за тяло за бременни на "Здраве Мама" е продукта, за който ще ви разкажа сега!


Накратко, това е комбинация от витамини и базови масла. Има овлажняващо, омекотяващо и противостареещо действие. Редовната употреба на маслото за тяло намалява значително сухотата на кожата, успокоява я и поддържа нейната еластичност и тонус, като помага срещу  засушаването и разтягането на кожата при бременни.
Продуктите от серията Здраве Мама са създадени да осигурят най-добрата грижа за кожата в периода на бременност и след него.


Маслото е с жълтеникав цвят, на пръв поглед много твърдо - при допир с кожата и загребване, то се топи. Твърдата му текстура се превръща в маслен воал. Стои леко зърнесто, но при допир с кожата и масажиране, то се топи (като.. масло...)  върху кожата. Много, много, много богатo и подхранващо! Топейки се, се превръща в олио, което е превъзходно за масаж или спа вечер у дома.


Направено е бадемово, маслиново, кокосово, палмово масло и масло от авокадо. Добавени са също витамин Е и А.


Как го използвам?
Обичам да го нанасям върху най-сухите зони. Масажирам и изчаквам известно време да попие, тъй като текстурата му оставя лек маслен филм. Колена и лакти светват след него!
 В най-студените дни или преди сън обичам да го нанасям върху цялото тяло - масажирам и "разтапям" първо в дланта си, след това започвам да го нанасям върху тялото. Има леко сладък, тип "плажно масло" аромат - голям разкош е ти и завивките ти да ухаят така.
Обичам да го ползвам и като маска за ръце - как?! Нанасям обилно, до степен, че ръцете ми да да са много мазни от него, масажирам няколко минутки, след което не попивам,  а слагам спа ръкавици. Спя така, а на следващата сутрин се събуждам с гладки и меки ръце - омекотява невероятно.

Определено богатата текстура и съставките са съобразени за нуждите на бременните, но пък аз намерих чудесен начин за употребата му - допада ми, супер икономично и работи чудесно за кожата ми. Слага край на сухотата и омекотява дори най-сухите зони без проблем - какво по-хубаво?!

Няма коментари:

Публикуване на коментар