>

петък, 30 декември 2016 г.

Dior J'adore EDT*

Здравейте,

още през пролетта ви потопих в лансирането на J'adore Lumiere на Диор. Днес, за последен пост за годината ми се искаше да се спра на EDT версията на едноименния аромат от 2011 година.


Той е експлозия към удоволствието и светлината. Оставайки верен на флоралната си основа, тази версия контрастира със сочни цитруси и свежи, леки нотки.
Тя е прелюдия към светлината, към новото начало, към позитивното и надеждата в новото - именно затова реших той да постави края на годината в блога.


Бутилката е типичната шик и стилна J'adore, с тяло от масивно стъкло и  издължена капачка. Идва в отново типична изчистена бяла картонена опаковка, брандирана със стилни златни мотиви.

Това е един от онези ароматни композиции, които мога да нарека категорично и твърдо символ на женствеността.


Ароматът започва развитието си с много сочни цитруси (усещам портокал), толкова juicy, че сякаш можеш да уловиш сочността му. Лека киселинност от лимон контрастира с деликатна роза - много нежна, ненатрапчива и балансирана - идеална за хора, като мен, които не харесват роза. Това е един от ароматите с толкова приятна и балансирана роза, че ме кара да я заобичам. Усещам я по време на цялото развитие и е в чудесна хармония със свежите съставки.
Бели цветя избухват в прелюдия към женственост. Свежо нероли, със своята лека медена сладост и сочна свежест, ободрява сетивата и създава настроение за тропически плаж, заедно с иланг-иланг. Нежен жасмин и тубероза дават нотка деликатност и женственост.
Подписът от чувствена дървесина в комбинация с ванилия, която моя нос долавя съвсем леко, но която приятно затопля композицията.
Изключително траен за тоалетна вода, изключително - само две пръскания се усещат все така интензивно в продължение на часове  (5-6 ч.), след което плодовата свежест някак изчезва и остава воал от женствените флорални нотки и топли добавки. Усеща се дори на другия ден по завивките ви много леко и ефирно.


Това е аромат, който лесно мога да опиша с една дума - "изгрява". Той изгрява и ви кара да изгреете, дори извисява. Облакът от него е сякаш лъч светлина в мрака на ежедневието. Той зарежда с оптимизъм и надежда.


Мисля, че всяка жена, трябва да се докосне до този облак за свежестта и женствеността - а ако не го е направила досега, нека поправи тази грешка през 2017 година!

Пожелавам Ви една изгряваща и светла Нова година!

Няма коментари:

Публикуване на коментар