>

неделя, 4 декември 2016 г.

Roberto Cavalli Uomo*

Привет,

Eсента на световния пазар се появи едно ново мъжко парфюмно бижу на Roberto Cavalli, наречено Uomo и създадено от Christophe Raynaud. Няма да скрия, че беше любов от първо помирисване.. нека ви разкажа защо:


Да започнем от флаконa - предлага се в разфасовка от 40, 60 и 100 мл. Флаконът е черен, стилен и рок. Като манифест на стил и маниери - комбинира блясък, театралност и рокендрол. Бутилката е направена от масивно черно стъкло, гравирана с монограма на модната  къща. Квадратна бутилка, символ на мъжественост.  Отстрани по нея и върху цялата картонената опаковка има релеф, който наподобява крокодилска кожа. Накратко - стилен, елегантен и мъжествен дизайн.



За какъв мъж е аромата?! Уверен, но не арогантен. Комбинира изисканост и небрежност във вихъра на рок музиката. Ароматът е вдъхновен от бохемския рок италиански лайфстайл. Животът му е сякаш музика, а аромата е в тон с ритъма и мелодията.
Мъжът на "Uomo"е сложен, уверен и естествено съблазнителен.


Стигаме до най-важното - ароматът. Страхотна за моя вкус композиция, която е балансирана и се разгръща по феноменален начин.
В началото дързък, "черен", много мъжествен с нотки на шафран - дързък, ориенталски и горещ. Следва любимата ми част - тази арогантна мъжественост бива смекчена от букет черни виолетки - сладки, но не пудрени. Теменужките се комбинират с пчелен мед, което дава на композицията много младежки бриз. Много топъл аромат, леко сладък, с приятно балансиран шафран, чиято острота е овладявана.
Всичко това е пречупено през лавандулова есенция, която моя нос не усеща почти, но леката й свежа и мъжествена нотка може да се усети. Тя пък отнема от сладостта на меда и теменужките.
Завършека идва с наситен боб "Тонка", пачули и кедър.


Сами можете да видите за каква сложна и изискана композиция говорим - като мъжа на "Uomo". Един съвет - пробвайте този аромат задължително върху кожата си, не разчитайте само на блотер или от капачката, защото развитието му и преплитането на ноктите не успявам аз да усетя от блотер.

Ароматът ще намерите във веригите за селективна козметика и бутиците, а цената на 60 мл. е 127 лв. (40 мл. - 92 лв.)

Няма коментари:

Публикуване на коментар