>

четвъртък, 19 януари 2017 г.

Elizabeth Arden Eight Hour Cream / Nighttime Miracle Moisturizer

Привет,

Миналият месец ви разказах за легендарния 8 часов крем на Елизабет Арден. Днес ще се спра на продукт от едноименната линия на бранда - нощният чудодеен овлажнител.


Какво е това? Дълбоко овлажняващ нощен крем, който съдържа всички качества на легендарния едноименен крем, но поднесен във формула, която наподобява шепот в тъмното. Олекотена текстура, която храни кожата през нощта, като я попълва с влага и я запечатва до 8 часа. Събуждате се мека, еластична, сияйна и обновена кожа

Това е само началото на историята за един наистина чудодеен крем..

Идва в 50 мл. опаковка - бурканче с два капака, за допълнителна защита. Текстурата е изключително гъста и точеща се. Изключително икономичен е, именно заради нея - дългосрочна инвестиция е, а годността след отваряне е 3 години, което е голям плюс.
 Има прасковен цвят, а аромата е поверен на лавандула, която успокоява преди сън - много мека, кремава и неостра, изключително приятно балансирана в това ухание. Няма етерична, остра нотка.


Как се използва? Като последна стъпка в нощната ви рутина - може да го ползвате като основен крем или върху основната грижа. Аз лично си падам по второто.

Потапяте пръсти в бурканчето, след което затопляте между пръстите и втривате в дланите. Успокояващият аромат вече бива доловен от носа ви, още преди да сте го нанесли. След като сте разтопили гъстата текстура в дланите си, започвате да нанасяте с масажиращи движения върху лицето и шията. Тук идва любимата ми част - кремът има термо ефект, като при допир с кожата се усеща като онези самозатоплящи се маски. Затопля много приятно кожата, а след като ефекта отмине след няколко секунди, умората е снета, а кожата ви се чувства свежа и сякаш товар е паднал от нея.


Текстурата, макар много по-лека от стандартния крем, все пак е доста плътна. Още когато пробвах нощния овлажнител от тестер, доста преди да купя, знаех това. Върху лицето се усеща изключително плътно и оставя филм - приятен и даващ много мекота. Лицето ви започва да сияе, тъй като текстурата освен, че затопля, дава лек маслен ефект.
Ако прекалите с количеството, има опасността да лъснете като тиган - докато разбера кое е правилното количество за мен (колкото 1-2 зрънца грах), няколко пъти прекалявах. В случай, че се случи, изчакайте няколко минути, след което попийте с хартиена кърпа остатъците.
По този начин може да ползвате и като дълбоко подхранваща нощна маска без отмиване.


Не мисля, че е подходящ за хора с мазна кожа.  За мен това е продукт за суха до много суха (и нормална) и по-подходящ за студените периоди на годината.

Как чувствате кожата си - след нанасяне, тя се чувства някак попълнена, пълна с хранителни съставки. Свръх мека, овлажнена и подхранена - както казах, кремът остава лек филм и не попива напълно, което на мен ми харесва много и е много приятно и комфортно. Не оставя по възглавницата или нещо от сорта, просто може да усетите, че имате нещо върху кожата си, което при мен е добре дошло.
Успокояващият аромат наистина помага да заспите, заедно с термо ефекта. На сутринта се буди с мега, гига, ултра мека кожа. Кожата е изпила съставките и лицето ви се чувства еластично, свежо и отпочинало. Може дори да не отмивате, а да минете само с тоник - всичко е изпито, кожата е напомпана с влага и свръх мека.
Невероятен комфорт, за една нощ може да преобрази кожата ви, особено ако е суха или е била подложена на силни вятър/студ през деня. Успокоява, избистря и заздравява. Преобразява хора, наистина!


Какво съдържа? Стандартните вазелин и ланолин, в комбинаиция с масло от шеа, растителни мазнини и пчелен восък, са основата. Хранителните му свойства идват на голямо разнообразие от мастни киселини в състава - на това се държи много богатата формула. Добавени са и някои и от стандартните съставки на легендарния крем - рициново масло, салицилова киселина и витамин Е.

Цената на нощния овлажнител е около 80 лв. и в София може да се намери в notosgalleries и парфюмерия "Скандал" (на Граф Игнатиев). Определено за мен е умопомрачителен нощен продукт, който може да преобрази кожата ви за една нощ и да подобри състоянието й до неознаваемост.

Няма коментари:

Публикуване на коментар