>

неделя, 8 януари 2017 г.

Estee Lauder Perfectly Clean / Multi-Action Foam Cleanser/Purifying Mask

Здравейте,

Днес ще ви покажа едно от последните си открития в грижата за почистване на лицето ми. Изненадата дойде с покупката ми на 2 в 1 почистващата пяна и маска на Estee Lauder, която се оказа нещо повече от любопитно!


Пяната идва в удобна тубичка, а текстурата й е на мус, който при допир с вода прави много богата и кремообразна пяна. Подчертавам - много богата и кремообразна, затова е нужно съвсем малко количество.
Има много приятен свеж аромат, който ухае на чисто пране, с лека кремообразна нотка.

Съдържа в себе си, освен почистващи агенти,  екстракти от бял трън, корен от жълта тинтява, кафяви водорасли, хиалуронова киселина, кофеин и цинк.
Препоръчва се за всички типове кожа, като в идеалния случай е подходящ за нормална към комбинирана кожа.
Макар да съм със суха кожа, взех тази версия и не съжалявам, защото имах нужда от нещо по-силно в арсенала си.

С богатата пяна, която вече ви казах, че образува, продукта почиства идеално кожата от замърсявания. Разпенвате, нанасяте, масажирате и... готово! Ако носите грим няма да ви се налага да измивате няколко пъти или да търкате,тъй като самата пяна разтваря замърсяванията и почиства чудесно. Кожата след нея не се чувства изсушена, перфектно чиста е и дишаща. Определено е по-силен почистващ продукт и измива до съвършенство - аз исках нещо такова, и именно затова я взех. Предпочитам употребата й вечер, защото сутрин наблягам на нещо леко, което нежно да отмие нощната ми грижа.



Като маска се нанася на суха (много важна подробност) кожа, след което се изчаква 3 минути и се отмива. При нанасянето се усеща като крем, който засъхва и леко попива. Щом стане време на миене и при допир с вода, започва леко да се пени и е нужно малко повечко усилие, за да се измие всичко от лицето.
Ефектът е много дълбоко почистване - кожата е сякаш след парна баня, порите са отпушени и тя е много, много чиста и мека. Не изсушава, но кожата се чувства скърцаща и леко опъва - използвам продукта като маска само , когато чувствам кожата си много замърсена и искам да я почистя много добре. Задължително трябва да се нанесе подходяща хидратираща грижа след това. Определено като маска е по-подходящ за по-комбинирана и мазна кожа, а не суха като моята и особено в този период.

Цената на продукта е около 60 лв. за 150 мл. (има и малки травъл опаковки за под 15 лв.). Предлага се и в обогатена версия за по-суха кожа. Ще намерите в бутиците на марката и в магазините за селективна козметика.

Няма коментари:

Публикуване на коментар