>

понеделник, 13 март 2017 г.

Avon Skin So Soft / In-Shower Body Lotion

Здравейте,

Всички сме чували за така наречените in-shower лосиони за тяло. Какво представлява подобен продукт - лосион, който се нанася в банята след измиване и се изплаква. Каква е идеята му? Да ви улесни максимално и да спести нанасянето на лосион за тяло след това - идеално средство за мързеливци или хора със забързано ежедневие.

С тези продукти има един проблем, обаче - в повечето случаи, те са на тежка маслена основа, която прави така, че вместо да хидратира кожата, да "донесе" чувството за тежест. Подобни продукти понякога остават мазен и неприятен филм, който лично мен ме кара да се чувствам мръсен и да искам веднага да се върна в банята и да се изкъпя отново.
Знаете онова гадно усещане при по-мазните слънцезащити за тяло при намокряне, нали? Не е най-приятното чувство, особено след баня.

Много е важно продукта да е направен така, че след използването му, да чувствате грижа, без обаче това да остави усещането, сякаш току-що не сте се къпали.

След много търсене и проби на почти всичко на пазара, открих идеалния продукт, който няма нито едно от негативите на събратята си - in-shower лосиона за тяло на Avon от серията Skin So Soft.


Идва в тубичка, която е "права" - не знам защо, но този тип продукти ги правят в "обърнати" опаковки, т.е. отвора е отдолу. Тази е стандартна и давам плюс за нея - удобна е за държане и ползване под душа.


Текстурата на лосиона е доста гъста, но се разнася много лесно и бързо. Топи се с кожата, без да оставя бял филм при допира с мокра кожа. Има аромат, който е млечен, кремообразен и някак силен, но деликатен като нотки. Мога да кажа, че е смес между ухание за чистота и лукс.
Съдържа масла от шеа и жожоба, витамините А и Е, заедно с екстракти от щир (куча лобода) и дрождено съединение, извличано от мая.



Как ползвам?
Нанасям след измиване на тялото на мокра кожа, като преди това пускам по-гореща вода, за да се напълни банята с пара, дръпвам се настрани и "започвам процедурата". Нанасяте върху тялото става много по-лесно и бързо, тъй като водата кара лосиона да се плъзга по-лесно (и прави текстурата икономична, нужно е малко количество) - отнема около 30-40 секунди да го нанесете. Не изчаквам, след което се връщам под течаща вода и изплаквам.
Не се усеща мазно или неприятно, докато водата отмива лосиона.
След изплакване подсушавам и воала!


Ефектите:
Първото нещо, което забелязвате е, че не чувствате наличието на продукт отгоре. Първият път си помислих - ама това проработи ли изобщо?! Както казах, свикнал съм тези продукти да оставят мазно или тежко усещане. Този не остави никакво - сякаш бях се измил просто. Да, ама не... След подсушаване бях впечатлен - кожата беше копринено мека, катo бебешка, просто не мога да опиша колко мека. Сухите зони като лакти/колена и рамена бяха хидратирани перфектно, нямаше сухота. Мога да кажа, че се усеща ефирна хидратация, която е лека, но е по-добре с нея, отколкото без. По принцип след къпане споменатите места са ми сухи на вид и пипане - след този лосион го няма този "ефект".
Допълнителен плюс е това, че уханието му се задържа върху кожата часове след къпане.


Не мога да кажа, че това е продукт за дълбока хидратация или подхранване. Той с много лека хидратираща грижа, което предпочитам в пъти, пред тежки и мазни лосиони. Според мен е идеален за сутрешен душ, когато нямате време и не ви се чака лосион да попива или пък вечер, когато сте уморени и искате да си легнете директно след душ, вместо да се омазвате до уши с нещо. Заради екземата ми не трябва да пропускам хидратираща грижа след къпане, независимо колко съм уморен или бързам - с този go-to in-shower лосион, проблема е решен!

Идеален е и за лятото - за зимата може да е недостатъчен за по-сухи кожи, но през лятото ще е идеален за всеки! Лек, ефирен и най-важното - ефективен.


Кожата е измита и чиста, но усещането за мекота и подхранване е там, без да се натрапва или тежи. Мисля, че с последното този продукт печели личната ми класация за in-shower продукт, който използвам при липса на време... или мързел.
Продуктът ще откриете в каталозите на марката, като цената му е под 9 лв., което го прави чудесен за джоба
Голям плюс давам на Ейвън, заради спазеното "non-greasy" обещание и направата на продукт, който върши работата си, без да е мазен или оставящ такъв филм. Определено са се постарали откъм текстура!

Няма коментари:

Публикуване на коментар