>

неделя, 16 април 2017 г.

Escada Turquoise Summer / EDT 2015

Здравейте,

Знаете, че има ли празник - винаги успявам да намеря точния аромат, който да го опише или да ме накара да го усетя през някакво ухание.

От дете символизирам Великден с пролетта - зайчета, зелена трева, цветя, пъстри яйца... Пролетна и цветна идилия!
Замислих се, кой аромат би могъл да ми даде това слънчево и цветно усещане на пролет и на идващо лято? Отговорът пропътува през ума ми като през машина на времето.

През 1993 г., модната къща Ескада започва традиция, траеща и до днес - всяко лято да пуска лимитирано ароматно издание, улавящо сезона в бутилка. През 2015, те лансираха Turquoise Summer - нашата главна тема днес.


Какво е Turquoise Summer? Истинско плодове сорбе - свежо, тропическо и крийми. Сиропирана бомба от сочни плодове, които носят дух на лято, необятни морета, плаж и сини небеса - като цвета на бутилката.
Легендарната бутилка за ароматите е с особени промени - в тон с аромата, тя е в тюркоазено синьо, но под повърхността й се крия ярко розово.От вътрешната страна на капачката крещи ярко розово, докато пеперуди пърхат от задната страна на флакона.
С пеперуда в косите, заобиколена от цветя, момичето на аромата е въплъщение на свободната жена, готова да превземе света.

Пръскате и.... усещането е за плодов коктейл, който ви сервират на тропически остров. Самият аромат ухае на тропически коктейл!


Започва с много сочни плодове - ананас, тути-фрути нотки, цитруси и мноооого ягоди. Сякаш сте нарязали купа ягоди, сиропирали сте ги и сте добавили тропически пресни късчета плодове за разкош. 
Още в началото си личи цялостното му тути-фрути усещане, което бързо бива развенчано - тръпчив и кисел касис, сочна малина и студена боровинка носят усещане за едно ледено и охлаждащо сорбе. Като студен коктейл, който ободрява и зарежда, с лека нотка на дъвка. 
В този микс от плодове е добавено прясно мляко - носи усещането за студен йогурт с дребни плодове - вкусен, лек и свеж. 
Изведнъж на хоризонта заблестяват много сочна и месеста праскова, пъпеш и виолетки, намирайки своята изява в композицията.
За финал има чувствено и топло сандалово дърво, карамел и сладка ванилия - от сиропирано и свежо начало до чувствен, карамелизиран и млечен край. Ароматът се развива като един летен ден... Началото му символизира летните прохладни утрини, завършвайки в топла атмосфера и приятна компания. 

Без съмнение, това е едно от най-подходящите пролетно-летни ухания. Това е лято в бутилка без съмнение - няма значение времето навън или вашето настроение - струя от аромата ще ви пренесе в друг свят. Дори пръснат в офиса ще ви накара да се почуствате като в някой луксозен резорт, пиейки леден коктейл, наслаждавайки се на гледката на плажа.


Turquose Summer е непретенциозен аромат, който носи много заряд и жизнерадностност. Няма сериозност е него.
Някой биха нарекли този аромат "плодова салата" или "компот", но за мен той е много повече - той не е от онези детски парфюмчета, ухаеши на плодове. Дори зад многото плодове, в уханието личи класата, послание и духа на свободната, еманципирана жена, която не е загърбила момичешкото в себе си. Тя може да е пораснала, отлетяла като пеперуда, но нейните крила помнят корените й и винаги я връщат към тях.
Уханието на Turquoise Summer те кара да избягаш от сивото ежедневие и с въображението си да отидеш навсякъде. Самият аромат няма граници, той дава усещането за безгранична волност и свобода. 


Огромен негов плюс за мен е, че е изключително траен - ама много! Това е без съмнение най-трайната тоалетна вода, която е попадала върху кожата ми - остава все така интензивна на кожата над 14 часа, а върху дреха се усеща все така ярко в продължение на дни без да се подновява.

За мен той е идеален аромат за млади дами и пораснали такива, които са волни по душа и природа, вярвайки, че за тях няма граници. 30 мл. от него струват 77 лв., а ако успеете да го откриете, то донесете на душата си това преживяване - този аромат е не просто ухание, той е усещане и чувстване! Успява да предизвика въображението и сетивата ви, карайки ги да отлетят като пеперуди от ежедневието.


Няма коментари:

Публикуване на коментар