>

вторник, 23 май 2017 г.

Escada Fiesta Carioca* / EDT 2017

Здравейте,

Наскоро ви разказах за любимо лансиране на лимитирано лятно издание от Ескада.
Е, ето че и това лято те не изневеряват на традицията си и дори честват 25 години лансиране на летни лимитки... в духа на лятото и годишнината, новата празнична тоалетна вода носи името Fiesta Carioca, улавяща духа на купон по бразилски, щастието от живота, бурните и слънчеви моменти.


Идва в красива картонена опаковка, чиито изображения са ръчно създадени от Инслий Фарис - творческия илюстратор зад тях. Всеки детайл е създаден от тази вдъхновяваща жена, а определено визуално ароматът бива пресъздаден перфектно - през изображенията на жената на Ескада до всяка нотка, изобразена на опаковката.
Стъклената бутилка идва в типичната форма, а този път е с преливащи цветове - зелено, което прелива в розово.


Самият аромат е като коктейл на страстта... Значи, ако сте фенове на маракуята  (пешън фрут) като мен, то ще обикнете това ухание!
Обожавам маракуя и е може би любимия ми тропически плод, който все по-трудно намирам на нашия пазар. Има специфично цитрусово-сладко-екзотично-тропическо ухаение... Не случайно е наричан страстен плод - той и ухае така! Ухае на страст, летен танц и искри!


Ароматът съдържа освен маракуя като плод, така и като цвете - пасифлора. Плодът носи сочна,  juicy нотка, докато пасифлората има по-флорално измерение.
В първите секунди на Fiesta Carioca се усеща много ярка, сочна и наситена бразилска маракуя. Ама много сочна - както при разрязване на плодче от нея. Маракуята не успява да се доразвие, защото веднага се усеща микс от европейска червена малина - много малини, много, с шепи! Тя отнема от киселинността на маракуята и прави композицията доста сладка. Малината обаче отстъпва, когато се появи пасифлората - от сладък и сочен, аромата се превръща с по-флорален, в комбинация с листа от виолетка, портокалови цветчета и много мек, едва доловим жасмин.
Започва тропически-плодово, по средата става флорален, а на финала... прекрасен и изискан мускусен финал! Мускус, щипка бензоин и кедър дават дървесен и мускусен финал, без да се губи присъствието на основата - маракуята. Сладостта вече почти я няма, а се усеща топлота, тропическа сочност и мускусна чувственост.


Напомня на лятна вечер и от името - фиеста: избухва шумно, цветно и ярко, завършвайки сред огъня на плажа, в приятна и топла атмосфера.
И ако мога да го опиша с една дума, то ще е "парти". Носи точно такова лятно усещане - на тропически коктейли, приятна компания и танци. Сякаш улава лятно парти в бутилка.

Непретенциозен, ежедневен и универсален летен аромат - съдържа страхотни за сезона и дамите нотки, бленднати по страхотен начин за постепенно развиване през деня. Има ярко младежко-момичешки привкус. Може да се види пирамида, развитие и доза сложност, а не просто плодов микс... За една страстна, интригуваща, ярка и цветна дама!
Ще намерите във веригите и бутиците за селективна козметика, като цената на 50 мл. е 114 лв.


Няма коментари:

Публикуване на коментар