>

сряда, 31 май 2017 г.

La Rochе-Posay Event / Skincheckers - Save Your Skin

Здравейте,

Вчера в Aesthe Clinic се проведе събитие на Ла Рош, продължавайки и тази година кампанията Skincheckers, която се съсредоточава върху превенция на рака на кожата.


И тази година от марката организират безплатни прегледи при дерматолози, където може да се проверят бенките ви, например. Най-добрата превенция на меланомата е използването на слънцезащита и профилактичните прегледи - тъй като заболяването е с летален край, ранното му откриване всъщност може да е животоспасяващо за вас. 


Марката не за първа година работи по инициативата, както и насърчава не само горните, а и през кампанията за Skincheckers помага сами да помогнем на себе си и близките си, вглеждайки се в бенките. 




Чухме д-р Денкова, която в прекрасния двор-градина на Aesthe Clinic ни разказа за спецификата на този рак и неговата превенция, а след това чухме интересни емпирични данни от Йоана Колева от екипа на марката, която ни поднесе факти, които от моя гледна точка бяха тъжни, но не изненадващи (например, че слънцезащита масово се ползва само на морска почивка, в останалото време сякаш слънце не съществува).



В компанията на прекрасните Цвети и Ивана, както и чаша "Lillet", прекарахме вечерта (следобеда?! не знам)... на сянка, под дърветата, които се извиваха над нас. 





Не искам да изпадам в излишни обяснения, защото всеки може да отвори сайта им и да прочете - както вече съм казвал, аз самия имам пряк опит с премахване на подобни образования оперативно, в случая ( за щастие ) доброкачествени, които именно заради навременното им хващане бяха отстранени, за да не причинят бъдещи проблеми и да се развият.

Кампанията може да ви научи на неща и да ви каже колко е важна слънцезашитата и профилактичните прегледи, но често това не стига... Ето, аз съм човек, който лично съм изпитал подобно нещо на гърба си, знам колко е важно и едното, и другото и не се притеснявам да говоря за това. Здравето е очевидно безценно и "нарушавайки" зоната си на комфорт, а именно - ползвайки слънцезащита и ходейки на лекар, не правите нещо кой знае какво. Приемете го просто като дългосрочна "инвестиция" за вас и вашите близки.
Та така... ето снимка на белега ми от операцията - за да се сещате, че проблема не е само по рекламите и кампаниите, а съществува на практика и засяга истински хора. И това е проблем, който с малко стъпки, които Ла Рош разпространяват, може да бъде решен или поне лекуван .


И за финал, ми се иска да цитирам едно ключово изречение от вечерта, а именно - "Слънцето е навсякъде"... затова -  не го забравяйте, пазете вас/вашите близки и се преглеждайте! 
Ако искате да разберете повече за кампанията и как да станете Скинчекър-и, то посетете сайта на инициативата


Няма коментари:

Публикуване на коментар