>

петък, 7 юли 2017 г.

Benton Aloe Propolis Soothing Gel*

Здравейте,

Освен термалните води, през лятото нещо много полезно в козметичния арсенал са геловете от алое. Успокояват, свръх леки, регулират баланса на влага и са много насищащи, идеални за след плаж (и изгаряне), спорт, сауна... и много полезни за кожата - съдържат много полезни регенериращи вещества. Едва ли ползите на алоето може да се опишат в един пост, затова няма да се опитвам да го правя.  Имат един минус... лепнат. На пазара може да намерите вариации от процентово съдържание, но независимо от това, всички ми лепнат, независимо дали нанесени на тялото, или лицето. Чистият сок от алое просто е такъв...

Есента на миналата година, любимият ми корейски бранд Benton ми представиха перфектния, наистина перфектния алое гел! В крак на сезона, днес е време и да ви го покажа - успокояващ алое/прополис гел, който е перфектния за кожата продукт, с още по-перфектно усещане върху нея... всъщност, липсата на такова.


Идва в зелена тубичка, която е запечатана с предпазно фолио. Текстурата е на.. гел ("изненада"), безцветен и без аромат. Дължа да отбележа, че е безцветен, защото масово марките предлагат онези ярко зелени гелове, които са с добавен оцветител - истинския сок от алое няма такъв цвят!

Какво съдържа? 80% сок от алое, който е богат на полизахариди и 10% прополис, който предпазва кожата от увреждания, намалява оксидантния стрес и релаксира мускулите, което го прави чудесна анти-ейдж съставка. Мисля, че всички знаем колко е полезен прополиса, в предвид как се получава и полезните вещества в него трудно биха могли да се изброят.
Останалите 10% oт съдържанието на продукта са запълнени с множество натурални екстракти - съсънка (познато като "котенце" при нас), брадат лишей (супер против пъпки/акне!), освежаваща краставица, тученица, лимон, зелен чай и вода от лайка. Добавени са още аргинин и алантоин.


Подходящ е за всеки тип кожа, включително много чувствително и акнеична. Защо? Съставките оказват широкоспектърен ефект върху всякакви кожни проблеми.

Какво по-различно с другите гелове? Попива напълно! До капчица! Усещате само лека хидратация, без никакъв лепнещ ефект. Бентон са умни - именно прополиса в микстурата премахва лепнещия ефект на чистия сок от алое. Марката е помислила за това, че продуктът е за лице, съответно никой няма да иска се чувства като намазан с лепило - а с полезния прополис този проблем е решен! Разбира се, не трябва да прекалявате с количеството (колкото грахово зърно ми е достатъчно за цялото лице).

Върху лицето се усеща леко като тоника от линията, за който писах тук. Кожата го изпива, като разбира се, трябва да изчакате 1-2 минутки. Лично аз го нанасям на чиста кожа, след което продължавам с обичайната грижа - през по-студения период го ползвах вечер като серум. Да, серум - толкова е лек и насищащ, че се чувства точно като серум. Така получавам всички полезни вещества от алоето и прополиса, които да възстановят влагата и да успокоят кожата ми през нощта, за да я подготвят за новия мразовит ден.
Сега през лятото е идеален като нощна грижа - самостоятелно или под обичайния крем. Така загубената влага през деня ще се възвърне в кожата, а неприятните ефекти на слънцето ще бъдат неутрализирани от прополиса. Ако сте били цял ден на слънце или плаж, задължително го нанесете - ще забележите положителната разлика!


Идеален е и за след бръснене - използвам го като автършейв и се справя страхотно!
Лично аз го ползвам само за лице, но опаковката, която е 100 мл., би могла да се ползва и за тяло. Все пак си личи, че е създаван за лице!
Не препоръчвам като основна грижа през деня - няма фактор, както и никакви изкуствени съставки, които да предпазят кожата ви от агресорите на външната среда.

Връщане на влагата в кожата ви, успокояване и насищане с неизброимо много полезни вещества - това, накратко, ще осигури алое-прополис гела на Бентон. Най-важното, обаче - без лепнене! Определено най-добрият подобен продукт, който съм пробвал и който запазва високата концентрация на алоето, но няма негативните му ефекти като лепнене и образуване неприятен филм.

Ще намерите онлайн при официалните вносители в България тук, а цената му е 39.00 лв. Има го и наличен като комплект с прекрасния тоник-есенция от същата линия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар