>

сряда, 23 август 2017 г.

007 for Women EDP / James Bond

Случвало ли ви се е съвсем случайно да откриете аромат, който не просто да ви грабне, а да ви погълне?

Беше хладен ден през зимата... Докато трупах неща на касата, една прекрасна консултантка в "beauty zone" ми каза: "Искате ли да видите нещо ново, днес го лансираха?" И аз, с лаконична усмивка, я последвах.. типично. Така открих James Bond 007 за жени. Помня случката и до днес, макар да беше преди повече от две години, защото ако консултантката не ми беше задала онзи въпрос, сигурно никога нямаше да посегна към аромата, а това щеше да е грешка... в края на този пост ще разберете защо.


Първото нещо, което ми направи впечатление, след като консултантката ми го показа, беше опаковката... очевидно. Смятам я за невероятно красива и изпипана. Не е тайна, че имам афинитет към черния цвят и забелязах първо това, но всъщност ефектът на стъклената опаковка далеч не идва от това. Флаконът е като "облечен" с фасети, напомнящи скъпоценен камък, който го обгръща и придава ефект тип "каледоскоп", който пречупва и рефлектира светлината. Според марката, флаконът е синоним на жената - подчертава многобройните лица на една жена, нейната мистериозност, женственост, но и сила.
Всичко това контрастира с розово злато върху картонената опаковка и пулверизатора - невероятно красив цвят и завършек!

Ароматът е абсолютно превъплъщение на цвета - точно, както обичам. Мистериозен, предизвикателен, черен и загадъчен! Любов от първо помирисване - и на блотер, и на кожа! Това ми е може би трета опаковка...имам лосион, душ продукти - всичко с този аромат!

Започва много ярко - сочна къпина и черен пипер. Пикантно, леко сладко начало и с превъзходния аромат на къпина, който не е прекалено сладък, носейки лека киселинност, която дава свежа, сочна, плодова нотка и не позволява на аромата да стане задушливо сладък. Защо го казвам? Много бързо се развива ванилията - не е гурме ванилия, по-скоро лека, нежна и ненатрапчива, която подслажда този микс. Добре премерена е. Къпината и ванилията работят в симбиоза - всяка има полза от другата.  Къпината не позволява на ванилията да направи аромата накъртващо сладък, а ванилията омекотява киселинноста на къпината.

Пиперът не угасва и за миг - много наситен, ама много! Пикантен и много мистериозен  - точно това лъха. Пиперът омекотява плодовия привкус на къпината, както и сладостта на ванилията, създавайки абсолютно перфектна композиция за моя нос. Обожавам всяка секунда на развитието му!


Бих казал, че горното най-точно описва аромата, въпреки, че развитието му далеч не приключва с това. Нотка бергамот и жасмин започват да излизат наяве, след като пиперът поолекне, завършвайки с топъл, мускусен финал.

И стигаме до една интересна асоциация... И до ден днешен не бих предположил, че има роза в композицията - когато го взимах, изобщо не я усетих, защото си спомням перфектно какво ми навя този аромат - черешов сироп. Да, черешов - колкото и странно да ви звучи! Киселинността на къпините, сладостта на ванилията и едва доловимата масленост на розата, образуват такава комбинация, която ми крещи "череши". Знам, странно е - не за първи път моят нос реагира странно, но мога да се закълна, че навява точно черешов, десертен привкус.
Ако ще ви помогне да си го представите - знаете как се усеща черешата в  La Petite Robe Noire, нали?! Както и да е... обичам череши, личи си.
Ако трябва да го определя, ухае като току-що опечен пай с berries и ликьор. Сладък, горещ, опияняващ и вкусен, разбира се, поръсен с много черен пипер, току-що смлян. А ако не сте пробвали да печете сладък пай с коричка с черен пипер и това ви звучи странно, поправете тази грешка!

Но стига с кулинарните сравнения... 007 за жени носи лека S&M и сексуална нотка - изключително съблазнително ухание. Излъчва сила, но и чувствена, романтична топлина. Излъчва страст и секс. Има леко кожен "привкус" и това го разбирайте както в ароматен, така и в S&M смисъл. Това се дължи на леко химичния привкус, който дава точно такъв тип кожено усещане.  Абсолютно завладяващ и доминиращ над всяко ваше сетиво - много е интензивен и буквално може да усетите въздействието му. Не ви пуска... и го разбирайте както като трайност, така и като интензитет. Не е просто ухание - той е чувстване, той е емоция, той е желание, той е олицетворение на тупкащо сърце и пеперудки в стомаха, на страстта. За мен това е любовно, опияняващо и изпепеляващо от чувства ухание. Убеден съм, че абсолютно различно би се носил от влюбен човек и от някой, който далеч това не му това е на главата. Той е страстна комбинация, този аромат е като пеперудките в стомаха, само че тези предизвикани от черен пипер. Много предизвикателен е.


За мен може да мине за унисекс ухание, но заради сладостта му и особено ванилията, разбирам защо е в категорията "за жени". Разбира се, той би бил различен върху различните кожи, така че това са моите усещания. Носим е както в жега, така и във вледеняващ студ. Особено любим ми е през по-студените месеци: през лютата зима, когато буквално ви топли ; през пролетта, когато е леко хладно, а дори и през есента, когато започва да захладнява. Тип playful аромат е, определено.  Мен ме затопля - затова обичам да го нося на хладно. Пиперът, обаче, не е за всеки и няма да се хареса на всеки.
Въпреки ценовата му категория, този аромат лъха на лукс и изтънченост. Рядко мога да срещна толкова добре направен "бюджетен" аромат.

Ще го откриете във веригите за селективна козметика, както и в "dm". Шеговита е цената, която плащате за този парфюм, в предвид качеството, което получавате. 30 мл. - 49 лв., 50 мл. - 68 лв. и 75 мл. - 89 лв. (не съм сигурен дали тук се зарежда опаковката от 100 мл.)
За мен това е ухание, което може да претендира за трицифрена сума, но... не се оплаквам!
А ако сте фенове на филма, още по-голям must-have е! Този точно такъв заряд носи в себе си!

Няма коментари:

Публикуване на коментар