>

четвъртък, 3 август 2017 г.

Estée Lauder Nutritious / Radiant Vitality 2-Step Treatment

Здравейте,

Август е - как е настроението при вас?! Днес ще пресъздам моето, показвайки продукт от любимата ми линия на Estée Lauder , която перфектно го улавя - природа, антиоксиданти, сочни и пресни плодове, ярки нюянси и цветно настроение...

"Nutritious" е линията на основата на нектар от нар и много антиоксиданти, заредена с дневната доза микроелементи и хранителни вещества за кожата. Обещава детоксикация и изчистване на мръсотиите, неутрализиране на лошите външни фактори, зареждане на клетките с влага и енергия, давайки нова, свежа, здрава и сияйна кожа, без признаци на умора. Общо взето третира всички проблеми, които кожата понася в забързания начин на живот, в който живеем...

Днес ще ви покажа двустепенната им грижа от линията. Представлява терапия в две стъпки - детоксикираща глинена маска и гел-инфузия за след това. Подходяща е за всички типове кожа и всяка възраст.


"Глинената маска" не е на основата на глина, макар и да съдържа такава в минимални количества (каолин).  Тя е на основата на масло от авокадо и се държи маслено. Освен него, съдържа водорасли, пчелен восък, витамини и минерали (калций, магнезий, вит. Е, вит. С, ), извлечени от гъби аминокиселини, сок от нар, мая, кофеин, дрожди, хиалуронова киселина, соев лецитин, заедно с много екстракти: от кафе, ориз, краставица, ябълка, шлемник..


Нанася се лесно, засъхва съвсем леко и спокойно може да движите лицето си. Не е hard drying и изобщо не се държи като глинена маска. Усеща се свръх маслено и кремообразно,топи се върху кожата и е много приятна за нанасяне. Стоите с нея едва 5 минути, след което отмивате с топла вода.


Изключително ми напомня на маската на Локситан като усещане след употреба - кожата е мека, гладка и хидратирана. Усеща се чиста, но не е онова отварящо порите чуство като след глинена маска. Както казах, тази само прилича на такава. Идеята на тази стъпка е да подготви кожата за нанасянето на следващата стъпка, почиствайки я в дълбочина (маслата навлизат в порите и разтварят нечистотиите), но и омекотявайки най-горния слой на кожата, което позволява на грижата след това да проникне по-добре и в дълбочина.


Инфузията, под формата на гел-маска, е втората стъпка, която нанасяте след като сте измили "глинената" маска и подсушили лицето. Лично аз минавам и с тоник.
Тя разчита на подобни съставки като при детоксикиращата половина, заедно с много антиоксидантни съставки - червени и сини боровинки, годжи-бери,  вит. C и Е, кофеин, олигопептиди и сок от нар. Съдържа още пшенични масла (от ечемик и жито), няколко вида кафяви водорсли, дрожби, мая, хиалуронова киселина и краставица.


Ако трябва да избера едно от двете, което харесвам повече, определено ще е инфузията. Ако се продаваше отделно като серум, бих го купувал до края на живота си. Тази инфузия е като Светия Граал за моята кожа. Прави всичко и я прави перфектна!
Лично аз посягам много често към инфузията, ползвайки я като серум, без да ползвам първата стъпка, толкова я харесвам!


Усеща се много леко върху кожата, като серум, който деликатно хидратира. Избистря тена, кожата изглежда видимо по-здрава. освежава вида, тушира сухите/фините линии и буквално изтрива признаците на умора. Ако имате пъпчици или някакви възпаления, успява да ги тушира, да намали зачервяванията и да успокои. Прави всичко! Уникално нещо е това! Като храна за кожата ви. Това беше основната причина да избера маската - тя има толкова много неща в нея и все полезни за кожата, че няма накъде. Наистина! Високи концентрации, множество действия и една кожа, която изпива всичко това. Велико!

Както казах, за мен инфузията е като серум - хидратацията определено не е достатъчна, затова нанасям крем отгоре (а може да нанесете и серум над нея). !


И двете части имат умопомръчителен аромат - усещат се нар и шепи плодове. Леко тути-фрути, леко тип "дъвка", но много луксозен и някак естетсвен. Ухае на плодове, а не на добавен парфюм - естествен и приятен, наситен аромат

Цената на терапията беше около 70$ и изобщо не съжалявам, че ги дадох. Да не говорим и за количеството продукт, което получавате - 50 мл. маска и 30 мл. гел-инфузия, общо 80 мл. продукт. Друг голям плюс е, че годността след отваряне и на двете части е 2 години! 2 години! It's worth it!
За мен е превъзходен продукт и много ще се радвам да видя ако не него (защото се спира), то поне линията  Nutritious в България! Голям пропуск е, че липсва, според мен - невероятни неща, невероятни състави и формулировки!


Няма коментари:

Публикуване на коментар