>

вторник, 30 януари 2018 г.

MAC / Wipes

Здравейте,

Преди известно време в един от постовете си споменах, че няма по-лесно и предпочитано средство за премахване на грим от употребата на кърпичките на МAC.
Доста от вас ми писаха, искайки да чуят с какво са толкова специални и да разкажа повече за тях. Е, време е!


Кърпички като кърпички ще си кажете. Да, ама не!

Идват запечатани с фолио, а освен това имат капак, който ще предотврати изсъхването им след отваряне. Т.е, може да сте спокойни, че кърпичките ви ще останат в оптимално състояние, докато ги свършите, стига да ги затваряте след употреба. Годността им е цели 2 години след отваряне, което е супер за хора като мен, които не ги използват всеки ден. У нас се предлагат в пакет от 45 кърпички ( 36 лв.) и 100 кърпички (55 лв.).

Кърпичките са сравнително големи като размер. Не са прекалено напоени, бих казал, че в нужното  количество.
Имат свеж, зелен аромат, който на мен ми напомня на аромат на двуфазен лосион за очи. Не знам, има лека маслена нотка в самото ухание. Не само в уханието, обаче...

Както казах, това не са просто почистващи кърпички. За разлика от събратята си на пазара, те не са напоени просто с разгримираща течност, която ще разтвори и почисти грима ви. Те са доста повече от това! Те действат като база, която оставя по кожата и я подготвя за последващо нанасяне на грим или грижа. Самите те се усещат не като напоени с течност, а сякаш потопени в база за грим (праймър). Усещат се маслено, усещат се силиконено и точно оставят такова усещане. След употребата им, кожата се усеща така, сякаш сте нанесли току-що праймър на марката. Текстурата се усеща загладена, има лек кадифен силиконов финиш и лицето е подготвено, като дори порите и фините линии са блърнати. Имат дори фотошоп ефекта на праймър, не просто усещането на такъв.


Накратко - след почистване, те оставят филм, който е като праймър.
Дори пипайки и вадейки кърпичка само, още по пръстите си ще усетите това усещате - сякаш току-що сте пипали и разнасяли силиконова база за грим, която е оставила усещането върху пръстите ви. Ако не харесвате тази асоциация, то нещо като двуфазен дегримьор се усеща.

Ще си кажете - "Ама аз просто искам да си почистя грима?!" Така е - и те ще го направят. Ще видите как всичко от лицето ви остава по кърпичката, усещайки го така, сякаш, кърпичките го разтваря, сякаш е дегримиращо олио, заради масленото усещане. Справят се с всичко, дори с водоустойви грим, като го свалят с няколко движение - не е нужно търкане. Използвам ги най-често след професионален грим и се справят с всичко - дори с тази спирала на марката, която изисква доста усилие, за да се свали по принцип. Подходящи са за очи, устни, лице - свалят всичко, бързо и лесно. Не е нужно изплакване след тях и са толерантни - не ми лютят на очите. И за да не е само на думи - ето демонстрация от Бретман Рок:



Но освен почистването, те са и skin conditioner. Ще се погрижат и за кожата Ви! Съдържат витамин Е и аргинин.

Тук идва специалният момент - кърпичките са идеални в процеса на гримиране, особено ако "объркате" нещо или често като мен - прекалите с нещо. Вадите кърпичка, избърсвате и воала! Веднага кожата ви е готова да продължите с работата и да нанесете грима отгоре отново, но на чиста и подготвена кожа. Идеални са за изтриване на грешки или пък за моментите, в които нямате време да подготвите лицето (серум, крем, база....), а трябва да нанесете грим. Просто освежавате лицето с една кърпичка, оставяйки го идеално подготвено, сякаш след нанасянето на специализирана база. Ако някога се успите и  нямате време за цялата подготовка за грим, защото бързате - просто минавате с кърпичка и сте готови да сложите всякакъв грим по лицето си, а продуктите ще се нанасят с лекота върху кожата. Ако бързате, ако нямате време, ако сте сгрешили, но не искате да започвате целия грим отначало или просто ако просто ви мързи - една кърпичка ще свърши чудеса.

Накратко - идеални за почистване, за изтриване на грешки и преди подновяване, за подготвяне на кожата преди грим, за освежаване и дори - за употреба преди овлажнителя ви. Заради овлажняващите си съставки и формулата, която не запушва порите и не оставя "мръсно усещане", те са И грижа!


Нали ви казах, че са повече от кърпички? Е, мисля, че ви стана ясно защо. Когато ги виждах преди всеки път в клиповете на Джефри, Тати и други мои любимци, нямаше как да не ги взема. След като го направих първия път, разбрах с какво са специални и защо си заслужават цената! Това просто не са типичните почистващи кърпички, които ще откриете на пазара! Както се шегувам, за мен това се "кърпичките с праймър в тях".  Ако комбинирате почистващи кърпички, праймър за лице и грижа - то ще се получат тези.

Марката лансира през есента и кърпички с мицеларна вода, които за съжаление не успях да взема, тъй като се изчерпаха бързо и изчаквам новото зареждане в близкия обект, така че скоро ще ви разкажа и за тях - възлагам им големи надежди! Но ако не сте пробвали тези от поста, то непременно го направете при следващото ви ходене в техен обект, стига да ви харесва концепцията, която не е само "почистване". Идеални са за забързаното ни ежедневие в днешно време!

Няма коментари:

Публикуване на коментар