>

неделя, 7 януари 2018 г.

Montblanc / Legend Night*

Здравейте,

Харизматичен джентълмен, елегантен, стилен, интелигентен, изискан, любезен, с маниери. Не, спокойно, това не е самоописанието на потребител  в сайт за запознанства - това е просто описание на носителя на парфюма Legend Night нa Montblanc.


Legend Night е като отражение на късна нощ - в началото е непрогледният мрак, от който изплува и изгравя мека светлина, готова за разсъмване. Контраст между светлина и мрак, между ден и нощ, между яснота и мистерия. Той е едно дуално ароматно творение, което успява да улови, хване и пресъздаде нощта в ароматна пирамида.

Започва свежо и хладно - мента и салвия, които приятно успяват да излъжат сетивата за това, което ви очаква, заедно със свежа, сочна зелена ябълка, чиято стипчивост може да се усети, помагайки й мек бергамот. Същността - дървесно-ориенталска бомба: наситен кардамон, смоли, кедрова дървесина, ветивер, фракция пачули и мек мускус. Ухае мъжествено, ухае стилно, ухае уверено, ухае смело. Много ясно и отчетливо може да се усети мъжкото присъствия в този аромат!

Идва и любимата ми част... Черна ванилия, свежа лавандула и пудрени виолетки! В комбинация с горните, образуват една сладка, гореща и изгаряща смес, която няма да остави никого неравнодушен. Идеален е точно за носене вечер - носи тежко, отчетливо присъствие, което опиянява. Има своя харизма, своя аура и своя дефиниция за мъжественост. Уловил светлината в себе си, но превърнал я е непрогледен мрак - тъмен, мистериозен и изтънчен. Аромат на сенките бих го нарекъл.


Legend Night преплита дървесни, ориенталски, сладки и свежи нотки по един страхотен начин. Започва ментово свежо, подготвяйки почвата за истинска ароматна експлозия, която крещи елегантност, изтънченост, стил и изисканост. Крещи джентълмен - уверен, неагресивен, знаещ какво прави и смел. Идеален аромат за "date night", независимо дали за първа среща или такава с половинката. Лично за моя вкус е аромат, който е подходящ за носене вечер, както подсказва и името - не бих го сложил през деня, заради специфичното му присъствие, което не оставя незабелязано. В концентрация на парфюм, той е изключително наситен, траен и завладяващ върху моята кожа, като една-две пръски са достатъчни, ако не искам да получа главоболие.  Аромат на нощните преживявания бих го нарекъл. Ароматът на нощта!


Първата ми асоциация за него беше, че ми напомня Armani Code Profumo, но без боб "Тонка", който в него е много наситен. Носи точно подобен дух, но на мен в някои моменти от развитието си ми напомня на отлежало бренди или коняк. Носи точно този дух на отлежало питие в бъчва от специално дървесина, което принася дървесен привкус. Както ми напомня на отлежало питие, така го виждам и върху "отлежал" мъж - уверен, стъпил стабилно на земята, такъв, който не се съмнява в себе си, познава се и знае силните си страни.

Legend Night на Montblanc е мъжко ухание, което си струва пробата. Казано доза фантастично, той улавя светлината и мрака в себе си - не само визуално, но и в ароматен аспект. Като среда на две половини е, съдържащ елементи и от двете. Аромат, който е като сянка - съдържа в себе си светлина, но е своеобразен мрак. Мистичен, елегантен и магнетичен!
Ароматът беше лансиран при нас тази есен, като може да го откриете в Дъглас/Бютизон. Цената на 30 мл. от него е 80 лв., на 50 мл. - 108 лв. и 100 мл. - 156 лв.

Няма коментари:

Публикуване на коментар