>

вторник, 13 февруари 2018 г.

Gucci Guilty Absolute Pour Femme*

Здравейте,

Ако си спомняте, миналата година Gucci лансираха мъжкия Gucci Guilty Absolute - микс от кожа и опушена дървесина, който и до днес обожавам! Солен, опушен и много нестандартен. От него лъха оправдана доза арогантност и увереност... Той е като онзи мъж, който знае какво иска и как да го получи, но и знае, че не е като другите, въплъщавайки своята уникалност и гордеейки се с нея. И така, като всеки успял и уверен мъж, той също има нужда от половинка, която да застане до него и двамата да покоряват света. Е, тя се появи - новият Gucci Guilty Absolute Pour Femme е дамската половина на това ароматно вече дуо!

Gucci Guilty Absolute Pour Femme е един изпепеляващ любовен микс. Електриков, женствен и модерен.


Започва с шепи къпини - любим мой плод! Усеща се сочната им нотка, леката киселинност, но и сериозна сладост. Усещат се като истински плодчета!
Представете си градина...  Сякаш сте до къпинов храст - виждате тези, които предстои да узреят, узрелите и тези, които вече презряват. Имам чувството, че от Gucci са уловили и трите. Плодова сладост, приятна киселинност и дори лека стипчивост. Не е стандартната черна, наситена къпина - усеща се много приятна свежест, въпреки сладостта. Не е типичната къпина за други аромати, много интересно е пресъздадена. Juicy е, изобщо не е "суха".

Но... да се върнем във въображаемата градина! До къпините се носи превъзходен аромат, който ви дърпа към себе си и иска да отидете по-навътре в градината, за да видите откъде идва. Истината е, че там цъфтят редове от рози! Български рози, готови да бъдат превърнати в скъпоценното розово масло. Именно българска роза е сърцето на Gucci Guilty Absolute Pour Femme. Маслена и носи дух на етеричното масло, много женствена и класическа, но направена носима за млади дами. Знаете, че не съм фен на розите, затова имайте в предвид, че тук говорим за сериозна роза. Къпините олекотяват, леко я замаскират и я правят носима и от по-млади дами - това много харесвам в аромата. Модернизирана е розата тук.
А и нека бъда честен - обожавам, когато марки използват не просто рози, а българската маслодайна роза! Каква по-хубава реклама за страната ни?

Но за аромата говорих, де... Преобладаващо шипрово-плодов, той е създаден за модерната жена!


Да се върнем в реалността... Казват, че противоположностите се привличали, но да бъдем реалисти - при една истинска и стабилна двойка, общите неща са водещите. И ако това беше житейска вметка, то всъщност това имa и ароматна страна в случая!
Дамската версия на Guilty Absolute има не едно общо нещо с мъжкия. На пръв поглед, виждате бутилката, която е едно към едно. За разлика от мъжката, обаче, тя е в невероятен лилавеещ цвят. Той крещи къпини! Лилаво с лека електрикова нотка - ако имате пресни плодчета или дори сладко от къпини, точно такъв е цвета на сока им. Не знам как са го докарали, но е великолепен! Точно berry нюанс, който не успявам изобщо да хвана в пълнота в снимките, затова вижте тук.


Но освен външния вид и бутилката, това далеч не е основната обща черта на двата аромата.
В унисон с мъжкия Guilty Absolute, дамският също носи линейна структура - т.е. той не се променя след напръскване. Остава такъв, какъвто го усещате още в първия момент.
Ако си спомняте рeвюто ми на мъжкия, то знаете, че една от отличителните му черти беше патентована молекула от марката, която няма как да срещнете в друго ухание на пазара, нито в природата. Е, вече можете - Goldenwood молекулата е общата ароматна черта в двата. Тяхната обща кръв, тяхното сливане, тяхната имунна система! Тя комбинира няколко неща, но най-характерното ми се струват класическите дървесни нотка с превъзходната топлина на амбра и чувствено пачули, които много меко облагородяват този шипров микс.

Разбира се, макар общите черти, това са коренно различни аромати. Виждам две противоположности, уловили духа на носителя на своя пол чрез аромат.


Доза мистериозен, силно женствен, електриков и модерен. Виждам опит да се улови модерния милениал дух, но през класическата нотки женственост, характерни от хилядолетия. Gucci Guilty Absolute Pour Femme улава класическата идея за женственост, придавайки й модерен, уверен и космополитен дух.  И вид. Модерен, нестандартен, бунтуващ се срещу стандартите за класическо дамско ухание и определено печелещ битката! Има свое присъствие, налага свои стандарти, обръщайки представите и борейки се за мястото си на сцената... като всяка борбена жена в днешно време! Няма възраст - безвременен... Отвъд време и пространство. Носим от млади и стари!
Има футуристична нотка в аромата, нещо от бъдещето, но и нещо мистично ... Модернизирането на розата с тази нестандартна сочна боровинка и тази молекула....
Кара ме да искам да си пусна Björk. Утопичен аромат, който сякаш произлиза от магични градини в приказка... или от тези в клипа:


Не е за всеки, пробата е задължителна, защото има сериозен интензитет и сериозно присъствие. На моята кожа е много траен и не пуска, държи ме в доброволен плен.  В студено време се усеща една идея по-тежка розата, докато в по-топли - сочността на къпините.
Не е от ароматите, които бих препоръчал "на сляпо" - трябва си тест и то на кожа. Gucci Guilty Absolute Pour Femme е голям играч  който не играе на дребно и не се шегува, макар семплата пирамида.

Но... стига толкова! Moral of the story: както винаги, любовта победи! Да живее любовта! Във всичките й форми!

А на утрешния празник вместо класически букет от рози, може да заложите на този... той, за разлика от другите, не увяхва и е вечен! А и розите тук са модерни.. и български!
Gucci Guilty Absolute Pour Femme ще намерите в оторизираните обекти у нас, като цените за различните опаковки са следните: 30 мл. - 125 лв., 50 мл. - 167 лв. и 90 мл. - 221 лв.

А ако дамите искат да зарадват любимия мъж, то мъжкият Gucci Guilty Absolute ви очаква също!
А пък ако смятате, че всеки ден е повод за празник, то това дуо е прекрасен повод да празнуване на любовта всеки ден, с всяка ароматна пръска, карайки пеперудките в стомаха да се появят и поддържайки пламъка на любовта!


Няма коментари:

Публикуване на коментар