>

четвъртък, 8 февруари 2018 г.

L'Occitane 20% Shea Butter Hand Cream

Здравейте.

Екзема, суха кожа на ръцете, често миене и употреба на дефинфектанти, зимен сезон - четири фактора при мен, които са кошмарни сами по себе си, а какво остава заедно...
Тази година, признавам, ръцете са в най-ужасното им състояние, в което съм ги виждал в последно време. Напукани до рани, сухи, сърбящи и постоянно искащи грижа... Най-неприятното беше това, че получавах дори въпроси какво ми е на ръцете. Смятайте...
Не знам как се случи, не знам! Знам само, че всичката грижа, която имах у нас не помагаше. А всеки, който ме следи, знае, че екземата ми понася едва няколко продукта за ръце - точно затова, вкъщи поддържам само тях и дори не пробвам нови, за да си спестя драми. В случая трябваше да пробвам нещо ново и знаех къде да го открия - в бутиците на Локситан.

Търсих нещо богато, маслено, но и подходящо за честа употреба, без да тежи. Знаех кое е то - кремът за ръце с 20% масло от шеа. Един от най-превъзходните кремове за ръце, които съм пробвал! Награбих го в най-голямата възможна разфасовка - 150 мл. А вече купих и започвам втора опаковка...


Текстурата на крема е изключително гъста като балсам. Изглежда като студенопресовано масло - сякаш се мажете с чисто масло от шеа. Разнасяйки го, текстурата се стапя в кадифен филм. Няма ефект "олио" и няма да накара ръцете ви да изглеждат или да се усещат мазно. Разнасяйки го и след това, текстурата се усеща като кадифе. Богата, балсаместа, но без да оставя мазен филм. Попива изцяло и се усеща сякаш сте намазали ръцете с балсам. Усеща се сериозна грижа, много дълбоко подхранване и хидратация, но без мазен ефект. Ръцете ви са моментално по-меки и гладки, а с всяка употреба, те възвръщат нормалното си състояние и става кадифени. Справя се дори с много сухи зони - невероятен! Защитава кожата като филм, който филм е и дълбоко подхранващ. Също така успокоява и кара напуканата кожа за се възстанови по-бързо, а раничките от напукването да оздравеят. Понася се идеално от кожата ми и няма реакции. Идеален за суха и много суха кожа. Въпреки сериозната грижа, той се абсорбира бързо и може да продължите обичайните дейности с ръцете си. Попива изцяло, а на пипане се усеща само кадифена мекота.

Освен върху ръцете, обичам да го масажирам върху ноктите и около тях, както се препоръчва и на опаковката. Защо го казвам? Имам проблемни нокти и този крем действа по-добре от заздравител при мен. Сериозно! Откакто го ползвам, те са по-здрави от всякога! Не очаквах подобен ефект, признавам. Не съм виждал ноктите си в по-добро състояние!
Ръцете също възвърнаха обичайното си състояние, използвайки единствено крема сутрин преди да изляза, както и вечер, преди да легна, когато го нанасям на много богат слой. Препоръчва се употреба два пъти на ден, но разбира се, може да го ползвате когато усетите нужда. Лично аз имам и една малка опаковка от крема в чантата си, докато голямата държа на нощното си шкафче. А има ли продукт върху него, значи определено си е заслужил това място!


Защо е толкова ефективен?! Заради прекрасните си съставки! Да, този богат крем съдържа 20% чисто масло от шеа. Сигурен съм, че знаете за мисията на марката по темата: от 80-те години насам, брандът създават партньорства, изградени на базата на справедлива търговия и устойчиво развитие с жените на Буркина Фасо (Африка), които добиват маслото от шеа. Компанията продължава да подкрепя икономическото еманципиране на жените чрез Фондация L'Occitane, която подпомага различни проекти и програми за ограмотяване, както и подкрепя развитието на компании, създадени от жени.
Но чакайте.. в този крем далеч няма само масло от шеа! Чист пчелен мед, бадемово масло, ленено масло, кокосово масло, слънчогледово масло, рапично масло и лечебна ружа са само част от богатата формула на крема!


След употреба, ръцете са кадифено меки, подхранени и защитени. Приятно ароматизира ръцете с великолепния аромат на линията, за който неведнъж сте слушали ( например в този пост ). Превъзходна текстура, превъзходно усещане, превъзходно състояние на ръцете! Не случайно този крем е хит на марката по целия свят, един от най-легенарните им продукт и такъв, продаващ се по бройка на всеки три секунди! Дори случайно видях във влог, че и любимката ми Ана го обожава и използва!

Изключително богата и ефективна грижа за ръце във формула, която не тежи и не оставя мазно усещане - така накратко май мога да опиша крема. Must-have е за мен - превъзходен крем за ръце и един от най-добрите, да не кажа най-добрия, който съм ползвал! Сериозно! Опитайте го в обект на марката! Ще намерите в разфасовки от 30 мл. на цена от 16 лв. и 150 мл. на цена от 43 лв. Голямата разсфасовка, която виждате на снимките, идва в алуминиева тубичка, която е поместена в eco-friendly картонена опаковка, направена от хартия, получена от дървесина от устойчиви гори. Тази ми стигна за малко повече от месец и половина, но имайте в предвид, че нанасям на много, много богат слой и не пестя продукт.


Няма коментари:

Публикуване на коментар