>

сряда, 21 февруари 2018 г.

L'Occitane Milk Shea Butter Solidarity Soap

Здравейте,

Днешният пост ще е малко по-особен. Да, в него ще ви покажа козметичен продукт, но не просто продукт, а такъв, носещ със себе си социално значима кауза. Защото отвъд козметичния свят има реалност, която не можем да избегнем и за която не бива да си затваряме очите. Реалност, която не винаги е розова, но реалност, която можем да променим. Заедно!

Всяка година в развиващите се страни, близо половин милион деца ослепяват, поради дефицит на витамин А в организма. UNICEF и L'OCCITANE en Provence си партнират в тази прекрасна благотворителна кауза, за която искам да ви споделя днес. Кауза, която се бори с детската слепота и кауза, която цели да я предотврати... защото това може да се случи! Марката предприемат крачка, целяща да спре тази епидемия сред децата в страни като Африка, например!

Лицето и продукта на кампанията е този солидарен сапун за тяло, който е центъра на днешния пост. Още от визуалните мотиви на опаковката може да усетите духа на каузата. Очите като прозорец на света!
Интересно е, че дизайнът и илюстрациите, които виждате, са дело е на 9 годишно дете на име Célestin.


Самият сапун... стандартен за марката, богат и кремообразен. Има леко млечно ухание, преплитащо деликатни сладки нотки, с кремобразни и чисти мотиви. Много лек, ефирен и чист аромат, идеален за душ продукт. Носи лек винтидж vibe, като домашно направен сапун от едно време, носи точно такъв дух и такава нотка в аромата. Класически сапун!
Bar-чето е в квадратна форма, като при допир с вода прави страхотна и много обилна пяна. Остава твърд, не се разтапя, хлъзга или лигави. Независимо дали разпенвате в ръцете или го масажирате върху мократа кожа на тялото, той създава прекрасен воал от пухкава, мека и кремообразна пяна.
Едно от нещата, с които свързам сапуните на марката, е това, че те се различават от стандартните в един план - не премиват кожата. Случвало ли ви се е да ползвате сапун, след което да усетите кожата си премита, сякаш всичката влага и естествена мазнина са отмити?! Е, тук такъв "ефект" няма. Сапуните на марката винаги са плътни, кремообразни и се усещат подхранващо. Дори самото им усещане върху кожата, докато го използвате, е различно. Много са интересни!

За човек с екзема като мен, сапуните са противопоказано средство. Може да си представите колко е нежен, щом го използвам. Това се дължи на винаги прекрасните състави, обогатени с масла. Конкретн в този солидарен сапун се намира чисто масло от шеа/карите, както и масло от сладък бадем.  След измиване, кожата се чувства чиста, но не премита. Не е засушена, не опъва и не се чувства никакъв дискомфорт. Сапунът почиства превъзходно, оставяйки мек подхранващ ефект, благодарение на маслата, които може да усетите върху кожата.


Но.. стига за козметичната част, свързана с този сапун. Нека споделя за по-важната, според мен - социалната му страна и идея!
Купувайки бройка от този солидарен сапун, вие осигурявате дневната доза витамин А за година напред на три деца! 100% от приходите за сапуна отиват в каузата! Получавайки бройка от един страхотен сапун, който винаги ще влезе в употреба, вие променяте живота на три деца.
Винаги приветствам благотворителните кампании на марката, но тази ми се струва особено важна и такава, за която имам нуждата да споделя! Такава, която наистина ще промени нечий живот! Такава, в която лично вярвам като човек, имащ проблем с очите и като човек, който пряко се е сблъскал със слепотата при свой близък човек. Такава, която ще промени живота на деца, които ние никога няма да познаваме, чийто начин на живот ние не познаваме и чийто свят не е нашия, макар живеейки на една планета. Деца, за които ние не се замисляме, въпреки, че сме от един вид, на една планета.. Деца, заслужаващи да имат пълноценно бъдеще като това на нашите!
Още щом от марката обявиха лансирането на такъв сапун преди няколко седмици в Инстаграм, знаех, че трябва да подкрепя кампанията. А в първия ден, в който сапунчетата дойдоха в България, аз минах през техен обект, за да си купя от него.

Но.. да! Прекрасен сапун за тяло/ръце и прекрасна кауза! Когато козметичният свят отваря ръцете си широко, прегръщайки социалната отговорност, която големите компании трябва да притежават и да си дават сметка за нея, аз не мога да бъда по-щастлив! Защото понякога парите и трупането на капитал не са всичко и с постоянните си каузи - дали подпомагащи жените в Африка да стартират свой собствен бизнес, дали плащайки им справедливо за труда и суровините, дали подпомагайки тяхната еманципация, дали участвайки в каузи като тази, спомената от поста - това е само една от много причини да обичам Локситан. Марка, която си дава сметка за социалната отговорност, която големите корпорации като нея имат: да използват ресурсите си да променят животи и да помагат за развитието на един по-добър свят за всички ни. Постоянното наличие на благотворителни продукти в магазините им, използването на съставки, търгувани на справедлилва цена, за да се подкрепи производителя, както и огромната дарителска дейност на фондацията "Локситан" биха могли само да бъдат примери на други марки, а и обикновени хора и потребители като мен.
За никого не е тайна, че вярвам в марки с философия. За никого не е тайна, че подкрепям конкретни марки, в които лично вярвам. Марки като тази!
Но стига толкова от тази искрена емоционална прелюдия...

Ако имате възможност и можете да се включите в тази благотворителна кауза, то ще намерите солидарните сапуни в обектите на марката на "Витошка" и в "Сердика Център", като цената на бройка от сапуна е 8 лв. за 50 гр. В обектите е наличен и чистия балсам/масло от карите с аромат на кайсия, 100% от средствата от продажбите на който ще се използват за подпомагане на икономическата независимост на жените в Буркина Фасо, Западна Африка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар