>

вторник, 27 февруари 2018 г.

MAC Mineralize Reset & Revive Charcoal Mask

Привет, привет,

Да стана рано, да изляза от нас, да пристигна в мола и да чакам пред магазин, преди отварянето му по работно време... Звучи ви нереално?! Когато много искаш нещо, нереалните неща става реални. Съвсем в този сценарий, миналият месец бях първия човек в магазина в деня на лансирането на няколко нови продукта на MAC. Нещото, заради което бях толкова ентусиазиран и повода да съм там - детокикиращите маска и спрей за лице с въглен.
Днес ще ви разкажа повече за Reset & Revive маската с въглен от Mineralize Total Detox серията.


Магнит за токсини, извлича като вакуум всички замърсявания от порите, свива ги, почиства дълбоко кожата, тушира несъвършенствата, извлича излишната мазнина, заглажда и омекотява кожата - само част от обещанията на тази феноменална маска! Дали ги спазва?! Упс, казвайки "феноменална", май предварително се изпуснах с отговора на въпроса....


Идва в пластмасова тубичка, побираща 100 мл. продукт - повече от стандарното за маска за лице. Тубичката е поместена в бяла картонена кутийка, като и двете имат превъзходен златен блясък по тях, изцяло в стила на бранда.


Маската има много тъмносива текстура, като не е прекалено гъста. Разнасяйки я, усеща се воден елемент. Не е от онези гъсти, точещи се маски, които оставят по пръстите ви, размазват се и се влачат по тях. Напротив - ако сте забърквали домашна глинена маска с вода, усеща се точно така. Много ефирна - разнася се бързо, приятно и равномерно. Не е нужна употребата на четка, с пръсти ми е най-комфортно и не се хаби излишен продукт. Ако все пак предпочитате нанасяне с четка, марката предлага и такава.
Маската се препоръча да стои на лицето 5 минути  - ако нанесете тънък слой, както се препоръчва, това е оптималното време.. Аз, обаче, обичам маските нанесени на плътен слой, затова изчаквам поне 10-15 минути.
Докато засъхва, не се усеща прекалено стягаща, даже изобщо, като променя цвета си в една идея по-светъл нюанс на сивото. Макар да изглежда черна (обожавам черен цвят, знаете), това не е класическа катранено черна маска, а по-скоро такава в сивата гама.
След изсъхване не се напуква по лицето, не стяга, не се бели и не пада навсякъде. Няма ефект "цимент". Абе много приятна и чиста е за употреба!


Любимата ми и за някого вероятно не особено приятна на вид част е, след като маската е изцяло засъхнала и готова да бъда свалена. Тогава тя отбелязва всяка поричка на лицето ви, в частност разширените пори. Хора, носът ми беше като надупчен с калашников - всяка поричка е отбелязана и можех да видя гадините, заради които от лятото носът ми се омазнява.
Не е приятно на вид, но всъщност е прекрасно - защо? Така може да видите, че маската работи - навлизайки в тях и почиствайки ги.

Маската се отмива лесно с топла вода - успявам да я сваля лесно, не е нужно търкане. Кожата след нея се усеща чиста и много мека. Няма никакъв остатък или филм, като по-важното е, че не е пресушена и не се чувства така, сякаш маската е изсмукала цялата влага, заедно със замърсяванията. Кожата се усеща като след обичайно почистване с измивен продукт - мека и чиста. Не само това, тя е подготвена за гладко нанасяне на последващата грижа и/или грим, тъй като прави кожата много гладка и кадифено мека.


Кожата е чиста, мека, видимо по-гладка и порите са почистени, без естествения баланс на влага да е нарушен. Нещо, което ми направи впечатление е, че успокоява и тушира несъвършенствата, благодарение на въглена, който абсорбира нечистотиите, а не ги изкарва на повърхността на кожата.

Добре, разбрахме, че има въглен в маската. Какво още?! Всъщност, вече казах - това е глинена маска.. Съдържа два вида бяла глина, които улавят замърсяванията и имат почистващо действие. Изключително количество хиалуронова киселина е добавено в маската! Огромен плюс за MAC. Макар почистващ продукт, те са се сетили да вложат съставка, която няма да позволи загубата на вода и дори ще подпомогне нивата на хидратация.
Във формулата се намират още екстракти от няколко вида водорасли (богати на микроелементи), японска фалопия (богата на ресветрол) и мая, която съдейства за по-здрава кожа.


Цялостно бих могъл да класифицирам маската като великолепна! Почиства перфектно, без да изсушава и без грам да е агресивна. Изсмуква нечистотиите от порите и подпомага перфектния вид на кожата. Прави я по-мека, гладка и чиста, без да е грам агресивна. Улавя нечистотиите и поддържа кожата чиста, без несъвършенства. Подходяща за всеки тип кожа, лесна за апликация и сваляне, комфортна за употреба, не отнема много време и подходяща за честа употреба, заради нежността й  - от веднъж до три пъти седмично, според нуждите ви. Както казах, великолепна! За моята нормална към суха кожа е една от най-грижливите, ефективни и нежни почистващи глинени маски, които съм ползвал! 
Ще я намерите в обектите на марката (Дъ Мол, Мол оф София, Парадйс Център), като цената на опаковка е 61 лв. Серията съдържа още ексфолиант за лице и спрей (заредената вода) с въглен.
Още щом Доминик я показа в Инстаграм седмици, преди официално да знаем за нея, знаех, че трябва да е моя. Щом вече беше моя - аз знаех, че съм направил правилен избор - и не просто, защото лично Доминик ми лайкна снимката с нея, а защото се оказа един страхотен продукт, който използвам с огромен кеф! Още първата вечер, в която я използвах, знаех, че държа страхотен продукт!


Няма коментари:

Публикуване на коментар