>

вторник, 15 май 2018 г.

Douglas Body Focus / Honey-Body Balm* & Dual-Phase Body Oil*

Здравейте,

За тези, които ме следят от началото на блога преди три години, то знаете, че бяла козметика и в частност продукти за тяло на Дъглас  са много "мои" и ги обожавам! Спомням си как съм чакал деня, в който лансират любимите ми Home Spa.. Ах! Именно затова днес ще ви покажа  два любимеца от една от последните лансирани колекции - Body Focus линията.

Две холографни жълти опаковки крият грижа за суха и много суха кожа в лицето на мед и двуфазно олио за тяло.

Понеже вероятно нямате търпение да разберете, започваме именно с най-интересното - мед за тяло!


Какво представлява? Балсам за тяло във формата на мед, с аромат на мед и със съдържание на мед, събиран от различни цветя. Това не е продукт, който просто съдържа мед. Това си е продукт, който имитира мед във всяко едно отношение!

Пластмасовата опаковка крие този балсам, чиято текстура наподобява произведеното от медоносните пчели - бледо оранжев, гъст и точещ се. Докосвайки с пръст., няма разлика с истински мед - той се точи, захарен е и много гъст. Ухае умопомръчително на мед, цветя и нектар! Пълен разкош за сетивата!

При допир с кожата, гъстата и точеща се като мед текстура започва да се топи като масло, което се усеща захарно. Не е нужно бъркане и взимане на количество с пръсти. Нужно е просто до докоснете с върха на пръстите върху продукта, след което да ги поставите върху кожата на тялото, където точещия се балсам започва да се топи. Стапя се в кожата като чисто косово масло, например, оставяйки богат подхранващ филм. Усеща се леко захарно и дори лепкаво, буквално сякаш се мажете с мед! Обожавам чувството. Ако в салон са ви правили спа масаж с мед, то чувството е такова - сякаш масажирате истински пчелен мед. Пълен релакс, отпускане и огромно удоволствие.
Има лека sticky, захарна нотка, но в никакъв случай не е неприятна, даже напротив. Самият филм, който този мед за тяло оставя, е изключително интересeн, някак "натуралнo" и естественo се чувства. Въпреки богатата формула и мощен подхранващ воал, не се чувства тежко или мазно, а това е наистина много маслен продукт.. Не знам как са го постигнали, но е много комфортен върху тялото. Оставя кожата много мека, еластична, гладка и подхранена на n-та степен, на корен квадратен, на плюс ∞.. абе няма математическа формула, която да опише колко подхранващ мед-балсам е това!
Стига да не прекалите с количеството (веднъж го направих през зимата и залепнах за пижамата си си), не се чувства мазно, тежко и лепкаво. Успява да попие в кожата, макар богатият ефект и това, че му е нужно време, като оставя подхранващ филм върху кожата. Лично аз го предпочитам вечер, тъй като сутрин нямам времето да го чакам да попие. Много е важно да намерите идеалното за вашата кожа количество, което да ползвате. Не е случайно, че още на опаковката сте предупредени да сте пестеливи. Това е продукт, при който малко количество постига ОГРОМЕН ефект. От суха и груба кожа просто няма помен! Подхранва до перфектност дори най-грубите зони като лакти и колене при мен. Това е продукт, които преобразява сухата кожа и върху нея да няма помен от сухота!


Как е постигнато всичко това?! Медът за тяло всъщност е едно истинско творение на създателите си, тъй като той е изцяло растителен продукт, създаден да се държи като мед. Базата му е маслена - чисто кокосово масло, слнчогледово олио, масло от сладък бадем и арганово масло се обединяват в маслена текстура, която е гъста и топяща се. За да се постигне ефект на мед, в този маслен балсам са добавени много захари, които да го направят сладък и захарен като усещане. И ако маслата са превъзходна грижа за сухата кожа, а захарите имат хранителни за клетките свойства, то Дъглас изобщо не са пестили активни съставки! Добавени са още истински пчелен мед и витамин Е, заедно със задържащ влагата глицерин.
Успели са по неповторим начин да създадат текстура на мед, аромат на мед, усещане на мед.. Сякаш държите истинска мед, само че не са хапване, а за козметични цели. А колкото е полезен медът за организма, толкова е полезен и този балсам-мед за кожата на тялото ви.

Не си мислете, че това е обикновен продукт за грижа за тяло. Макар вярвам интересен за всички като концепция и текстура,  това е продукт, подходящ за суха и много суха кожа, като би се харесал точно от такава. Това подхранване, което дава, наистина е на космическо ниво. Всъщност - галактическо! Буквално "преражда" и кара сухата кожа за "възкръсне". Амин!
Идеален продукт за зимата - именно тогава го използвах с огромно удоволствие. Студът не се отразява по принцип добре на кожата ми, а този мед за тяло я защитаваше толкова добре, че не ми се налагаше дори след всяко къпане да слагам грижа, тъй като, както казах, след този продукт сухотата просто си взима куфарите и си заминава!

За лятото обаче, той е прекалено богат, затова тук идва ред да разкажа за втория продукт - двуфазното олио за тяло.


Ако си мислите, че грижата за тяло свършва след края на зимния период - помислете пак. Изсушаващият ефект на слънцето не се проявява на плажа, а всеки ден, независимо дали сте покрили кожата на тялото с дрехи или не. Високите температури, липсата на достатъчно влага и слънцето, изпържващо естествените мазнини на кожата и т.н., правят грижата необходима!

Двуфазното олио идва в спрей помпа, с която просто напръсквате тялото и масажирате деликатно до попиване. За разлика от меда за тяло, олиото е леко, въздушно и бързо попиващо средство, което внася моментален комфорт и грижа.

Олиото съдържа две части - водна и маслена. Маслената цели да подхрани кожата, а водната - да я освежи и да олекоти грижата. И ако водната е съставена от... вода..., то маслената съдържа отново богат микс от различни растителни масла - от слънчоглед, лешник, арган и макадамия. Нужно е да смесите двете части преди употреба, за да получите ползите и от двете части.

Спрей-помпата ви е бедна фантазията колко е уникална, дори ми харесва повече от прекрасната помпа на спрея на Елизабет Арден, за който ви разказах. Разпръсква идеално и прави фин облак, който обгръща тялото ви. С едно впръскване може да покриете половината от ръката си. Лично аз пръскам по цялото тяло наведнъж, след което започвам лек и деликатен масаж. Олиото сякаш сте стапя в кожата и се абсорбира за секунди. Има лек ефект "сухо олио", но е по-подхранващо от такова. Оставя кожата кадифено мека, освежена, хидратирана и подхранена. Перфектно гладка, обгрижена и възстановена! Идеално е за сутрин, когато бързам, но е подходящо и вечер, когато нямам време, спи ми се, но искам бърза и ефективна грижа. Ако съм стоял на слънце през деня - дава моментално облекчение и тушира опъването. Лятото ще го ползвам и като продукт за след слънце, тъй като много приятно облекчава усещането за "пареща", слънчасала кожа и тушира засушаването.
Носи същия аромат като на мед-балсама за тяло, но е една идея по-деликатен, свеж и лек. Точно като консистенцията!


Накратко - леко, ефирно олио, което има силен ефект в една въздушна текстура. Не е тежко, не е мазно, а леко, но ефективно. Поддържа кожата на тялото в оптимално състояние, като е подходяща за нормална към суха кожа.

И двата продукта ще намерите в Дъглас и Бютизон, където марката се предлага. Медът за тяло струва  25,99 лв. за бурканче от 200 мл., което ще ви стигне за месеци, а олиото - 29,99 лв. също за 200 мл. бутилка. Ако имате суха или много суха кожа - определено погледнете линията!

Няма коментари:

Публикуване на коментар